algo de nubes
  • Màx: 19.21°
  • Mín: 12.82°
18°

El Diumenge des Be marca l'inici de la tríada festiva de Ciutadella

Milers de persones varen seguir la comitiva en les 121 visites previstes

D.MARQUÈS.Ciutadella.
Ciutadella ja viu amb total intensitat les festes de Sant Joan. El Diumenge des Be es va erigir ahir en el multitudinari preludi al puntual esclat de sensacions que cada any transformen completament la ciutat. Hi va haver alegria, cotxeres obertes de bat a bat i més calor de la necessària. També el gin amb llimonada va córrer amb major assiduïtat, engrossint la relació d'etílics quan encara no s'ha vist un sol cavall pels carrers.

Amb la puntualitat que acostuma a exhibir, el fabioler Sebastià Salord va sortir a les nou del matí per la finestra del domicili de la família De Olivar Oliver que dóna al carrer de Santa Clara. La multitud amuntegada des de molts minuts abans al llarg de Ses Voltes i el carrer del Seminari va fer el silenci. El fabioler va consultar el rellotge i, res més colpejar el tambor, es va deslligar l'eufòria.

Encara que la consigna del caixer senyor era cobrir el recorregut amb la màxima puntualitat, la comitiva des Be se les va veure i se les va desitjar per poder culminar les 121 visites previstes.

La sufocant calor que va acompanyar l'espera del solstici d'estiu va fer encara més dura la jornada. El sol irradiava com foc sobre els caps dels milers de persones congregades a la ciutat i l'esforçat homo des Be, un Antoni Anglada Lliteras que acabà gairabé exhaust.

Quan la comitiva es dissolia, sa Contramurada era un riu d'èbria felicitat i avellanes, una marejant amalgama al so del Xivarri. Era només l'assaig. La vertadera festa comença avui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.