algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

La Real acull l'homenatge a Climent Garau

Es parlà de les facetes de pare, amic, cristià, nacionalista i científic, com també de tota la seva feina

TONI D'EGUIA.Palma.
El monestir de la Real acollí ahir l'homenatge que el Grup Blanquerna oferí al seu fundador i fins ara dirigent, Climent Garau, en un acte al qual acudiren gairebé cinc-centes persones.

«Resumir la vida de Climent Garau en paraules seria impossible -digué Neus Picó, que presentà l'acte- de manera que ens hem estimat més fer-ho amb imatges». D'aquesta manera, l'homenatge s'inicià amb una projecció d'imatges i de fotografies a través de les quals es pogueren repassar les diverses facetes que l'han caracteritzat, mentre un membre del mateix Grup Blanquerna anava llegint un resum de la seva biografia, repassant i remarcant així els 78 anys de la seva vida.

En acabar, es donà la paraula a diversos convidats, cada un triat per il·lustrar una faceta de la vida de Climent Garau. La primera que hi intervingué va ser Mercè Garau, una de les seves filles, que parlà en representació de la seva família. «Em recorda els herois de les rondalles cercant el seu somni: fins i tot amb totes les circumstàncies en contra seu, disposat a trobar la flor romanial».

Joaquim Puigverd i Ramon Magrinyà parlaren com a amics seus, contant anècdotes de quan es conegueren a la Universitat, on estudiaven d'apotecaris. I el canonge Pere Joan Llabrés abordà la faceta religiosa de Garau. Tomeu Quetgles parlà de l'aspecte nacionalista, explicant la tasca que havia duit a terme al seu poble, Bunyola, durant tots aquells anys. Rafel Calafell, per la seva banda, ressaltà l'aspecte científic d'aquest compromès apotecari, que introduí una metodologia nova a Mallorca.

També es passà un vídeo en el qual personalitats com Jordi Pujol, Isidor Marí, Joan Francesc Mira i mossèn Ballarín dirigien paraules d'agraïment i d'admiració a Garau, alhora que lamentaven no haver-hi pogut assistir. Finalment, el prior de Lluc, un membre del Club Blanquerna i Sebastià Serra li agraïren la feina feta per Mallorca. Climent Garau, emocionat, també dirigí unes paraules al públic, agraint el suport rebut durant la seva vida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.