nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

«'Morfina' és un treball diferent a tot el que hem estat fent fins ara»

El grup musical Lax'n'Busto presentà l'edició del seu darrer disc

TONI D'EGUIA. Palma.
Morfina és el darrer disc de Lax'n Busto, un treball «molt diferent al que hem fet fins ara, però del qual estam bastant contents», segons el cantant del grup, Pemi Fortuny, en la roda de premsa de la seva presentació. Tot i que en un principi la formació volia fer un disc dins la línia del seu anterior treball, Llença't, amb ritmes potents i «ficant canya», a mesura que anaren component els temes s'adonaren que els quedava un treball molt diferent.

«És un disc més intimista, jo diria que més sincer i casolà, amb un elevat nombre de cançons d'amor. De fet només n'hi ha dues que no ho són i això diu molt», explicà Jimmy Piñol, el bateria del grup, sobre aquest canvi de trajectòria. «El fet que ens sortís així segurament va ser a causa de tot el que està passant en el món. Quan començàrem a gravar s'iniciaren els bombardejos a l'Iraq... Crec que tots els problemes dels darrers mesos han influït notablement en la creació de Morfina», precisà.

Un fet molt característic de l'edició d'aquest disc ha estat el mètode de protecció contra les còpies il·lícites que se'n puguin fer: «No volíem introduir-hi cap fred codi antipirateria», explicà Pemi Fortuny. Per solucionar-ho, el disc conté una butlleta amb la qual el comprador pot entrar en un concurs per a un concert exclusiu de Lax'n Busto.

El concert l'oferirà el grup mateix amb el o la guanyadora. «Amb aquesta mesura volem oferir una alternativa creativa, que qui compri el disc pugui tenir una recompensa per fer-ho». Els membres de Lax'n Busto també afirmaren que la idea original d'aquest mètode va ser del músic mallorquí Pep Suassi, encara que ells hagin tret el disc primer. «Tot i així li demanàrem permís per a usar-lo!», aclariren.

Tot i que han passat tres anys des de l'edició de Llença't, Morfina ha estat el que han tardat menys a gravar. «El fet d'haver-lo enregistrat al Vendrell ha ajudat molt a l'hora d'agilitar la gravació, ja que ho teníem molt a prop de casa», explicà Piñol, qui afegí que els arranjaments no han estat tan perfeccionats per donar-hi un aspecte més «espontani i sincer».

Ahir vespre presentaren el disc en un concert a Mancor, en el qual compartiren cartellera amb La Gran Orquesta Republicana i els Blues Devils. Hi tocaren cançons clàssiques dels altres discs i algunes de Morfina, malgrat que aquestes encara no eren gaire conegudes pel públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.