nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Una exposició aplega els darrers anys de l'obra de Josep Niebla

La sala d'exposicions de Caixa Laietana de Mataró presenta fins dia 13 de juliol una mostra del pintor Josep Niebla, en el marc de les activitats organitzades amb motiu del 140è aniversari d'aquesta entitat. El recull aplega les obres de Niebla que aquest ha realitzat al llarg dels darrers deu anys.

La mostra, dividida en tres àrees temàtiques, recorre els camins explorats durant aquests anys per Niebla a partir d'una vintena de peces, la majoria de gran format. Niebla és conegut internacionalment per les seves obres murals.

La sèrie Petra fa referència al pas del temps i s'associa amb la ciutat perduda al desert de Jordània, que té aquest mateix nom. Niebla assegurà que, quan va observar aquella ciutat, hi va veure reflectida la seva pròpia obra.

Dura és el nom de la segona de les àrees temàtiques que integren la mostra. En aquest cas, es tracta de la combinació de diferents materials i textures per evocar l'univers pictòric de l'artista.

La tercera sèrie, anomenada Mars -Mart en anglès- posa èmfasi en la penetració de la llum i en la força del color.

Aquest creador català ha estat notícia a la nostra illa, però no per qüestions relacionades amb l'art, sinó per un contenciós administratiu interposat contra Cort. Fa un mes escàs denuncià l'Ajuntament de Palma per la desaparició de 16 pintures murals, de tres metres cada una, que segons ell el Consistori li encarregà l'any 1989, coincidint amb la primera exposició de l'artista a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.