nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

«Socias2» inicia una nissaga d'artistes que s'estrena al certamen PhotoEspaña

Els artistes Antoni i Enric Socias, pare i fill, exposen per primera vegada junts a Madrid

86512
Obra d'Enric Socias que s'exposa a Madrid.

MARIANA DÍAZ.Palma.
Socias2. Family art concept és el logo de presentació pública d'allò que ja sembla una nissaga d'artistes, iniciada pel fotògraf, pintor i escultor Antoni Socias (1955), que acaba de donar l'alternativa al seu fill Enric Socias (1981). Ambdós creadors exposen des del passat dia 11 a la galeria Masha Prieto, a Madrid, dins el certamen PhotoEspaña 2003.

Aquesta cita anual reuneix enguany més de 50 exposicions d'artistes de tot el món. Antoni Socias ja hi ha participat en altres edicions.

Pare i fill, aquest darrer encara estudiant a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, col·laboren junts «des que el nin era petit». En algunes de les sèries d'Antoni, «el meu fill hi ha participat en els àmbits conceptual i pràctic» i fins i tot «ha muntat o acoblat algunes peces seguint les meves instruccions», alguns dels treballs del seu pare quan aquest participà a la Biennal de Sao Paulo, el 1998. Aquesta família d'artistes s'ha proposat continuar la col·laboració però, com afirma Socias pare, «ens interessa també mantenir la nostra individualitat».

A Madrid es pot veure una part de l'obra que Antoni Socias presentà enguany a les galeries Rafael Ortiz de Sevilla i Altair de Palma, titulada Antes que nada salvemos nuestras mentes. La mostra tractava del concepte de l'ecologia mental a través de dotze imatges per a un calendari sobre la situació «mediambiental al marge de qualseol tipus de fonamentalisme ecològic». O la sèrie anomenda 'Christus!, tres imatges sobre eCristo na columna de Francisco Manuel Chagas, una obra del segle XVIII que és al Museu d'Art Sacre de Salvador de Bahía, al Brasil.

Quant al jove Enric, aquest exposa ara a Madrid sis natures mortes de conills envasats que no s'han captat amb càmera fotogràfica, sinó que les imatges provenen directament de l'escànner. Asfixia-Activating/Method/Envasado indaga en «la realitat d'un món regit per la comercialització més brutal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.