algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

El teatre de Mallorca triomfa a Sitges

Tres obres de companyies illenques han aconseguit omplir les sales de la ciutat, on s'han escenificat

C.DOMÈNEC. Sitges.
Dues obres mallorquines van protagonitzar dissabte i diumenge l'escena teatral del Festival Internacional de Teatre de Sitges. Pep Tosar i Miquel Àngel Raió van apropar el públic barceloní a Esquena de ganivet, la història del poeta Damià Huguet. I l'autor Joan Carles Bellviure va presentar la producció Història(es), escenificacions de moments comuns de la gent de Mallorca.

Ambdós van obtenir un notable èxit en el Festival de Sitges, similar al que l'anterior cap de setmana havien aconseguit els Wonderbrass, la tercera formació mallorquina a actuar a Sitges, que va omplir l'envelat del Festival amb l'obra Divertinaje.

L'aposta de Tosar i Raió, Esquena de ganivet, homenatja la història i l'ànima del poeta Damià Huguet (1946-1998) a través del mateix títol que un dels seus primers llibres de poesia. La posada en escena barreja música, oratòria i projeccions multimedia. Un vel transparent separa l'escenari en dos. Sobre ell, es projecten imatges significatives del poeta de Campos mentre l'actor Tosar recita els seus texts, Pep Ramis balla, Conxa Buika canta i Jordi Riera toca amb la seva guitarra diverses músiques. L'obra es va representar a l'escenari del Mercat de Sitges.

Història(es), l'espectacle creat a partir de situacions quotidianes, es basa en entrevistes reals a gent dels pobles de Mallorca. Un escenari auster veu aparèixer i desaparèixer sis actors que entrellacen petites històries universals a través de les vides de mallorquins anònims.

La representació de dissabte va ser en el Teatre PAC del Prat. Entre el públic, que va omplir la sala, hi havia moltes cares conegudes del món del teatre, com la del director, també mallorquí, Rafel Duran.

D'altra banda, el cap de setmana anterior, Wonderbrass va mostrar al públic de Sitges el seu humor i els seus orígens musicals. La combinació de ritmes com el jazz i el funky és el fil conductor dels gags, les bromes, els monòlegs i els diferents fragments de mim de l'espectacle Divertinaje. Les històries absurdes, com la d'un domador de tubes o la d'un karateka tastador de vins, van oferir una estona de música i diversió.

Aquest any les companyies mallorquines han estat a una gran altura i han deixat el llistó molt alt per a noves edicions d'aquest festival, un dels més prestigiosos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.