nubes dispersas
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
31°

Picatoste exposarà el setembre a la galeria Moriarty de Madrid

Serà una sèrie sobre la natura en la línia que va mostrar a Arco


A Santiago Picatoste l'espera un estiu intens tancat al seu cèntric estudi madrileny. Per setembre, el jove artista mallorquí protagonitzarà l'arrancada de la temporada a les galeries Moriarty, de Madrid, i Xavier Fiol, de Palma.

-Què sentíreu en saber que la coneguda galeria Moriarty us volia dedicar una individual?
-Una il·lusió molt grossa, i sobretot que havia aconseguit part del que he vingut a cercar a Madrid. És una decisió molt important deixar la teva terra i posar-te a trepitjar els carrers i a cercar galeries a la capital i fer-t'hi un raconet.

-Com es produïren els contactes?
-Tot va sorgir perquè el meu galerista, Xavier Fiol, em dugués a Arco. La galeria de davant era la de les germanes Moriarty. Elles veieren la meva obra, en parlàrem i els en vaig dur un dossier. Foren molt amables amb mi des del primer moment. Fa un parell de setmanes vingueren al meu estudi i acordàrem una exposició individual, que serà el 23 de setembre aquí, a Madrid.

-I una setmana abans inaugurau a Palma amb Xavier Fiol.
-Sí, durant la Nit de l'Art, el 18 de setembre, un dia abans del meu aniversari. Tant a Xavier Fiol com a Moriarty presentaré obres en la línia del que vaig mostrar a Arco 2003, una sèrie sobre la naturalesa, l'entorn urbà que l'envolta i la supervivència d'aquella. És a dir, la naturalesa simbolitzant-nos a nosaltres, que sobrevivim a les urbss. Com a mallorquí, jo not això molt més, i m'agrada jugar-hi.

-En qualsevol cas, les vostres «Naturaleses», només en un any, han experimentat un canvi significatiu, no tant de concepte com de colors.
-L'evolució és natural i parteix del subconscient. En un any que fa que visc a Madrid vaig sentint un altre tipus de sensacions, i m'hi adapt millor. Al principi, les meves Naturaleses semblaven més tancades, més fredes. Ara són més càlides i positives. Els colors intensos que hi faig servir també tenen a veure amb l'amor.

-Després de Mallorca i Madrid teniu aparaulades exposicions a Dinamarca, Itàlia, París...
-Xavier Fiol m'ha proposat participar en una col·lectiva a París l'any que ve, amb altres artistes francesos. Per novembre anirem a Itàlia. I a final d'any exposaré a la galeria Asbaek de Copenhaguen, que també té seu a Nova York.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.