algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La Llonja torna a obrir-se per a la cultura amb «Pitiüses 59-02»

J.N.Palma.
Fa devuit mesos es tancà al públic pendent de ser restaurada després d'una exposició de l'eivissenc Narcís Puget. Ahir, després de tot aquest període sense acollir cap esdeveniment cultural i sense que Madrid hagi realitzat cap obra, la Llonja de Palma tornà a reobrir-se amb Pitiüses 59-02. Art Contemporani a Eivissa i Formentera. Una mostra en què a través de cinquanta artistes se vol oferir una perspectiva global de l'evolució del darrer mig segle de creació plàstica d'ambdues illes menors de l'arxipèlag. L'exposició, que està comissariada per la directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, Elena Ruiz, té el seu punt de partida en els vuit fundadors del grup Eivissa 59 i arriba fins a l'art emergent de l'actualitat.

Noms com ara els de Vicent Calbet, Toni Cardona, Will Faber, Wols, Walter Benjamin, Raoul Hausmann, Erwin Bronner, són entre molts altres, alguns dels artistes que fan part d'aquesta mostra que s'articula a partir d'altres col·lectives menys ambicioses realitzades al Museu d'Eivissa.

Durant la presentació el conseller de Cultura, Damià Pons, acompanyat pel director general, Pere Muñoz i la comissària, posà en relleu la importància del treball dels artistes eivissencs dels seixanta afirmant que «la contemporaneïtat de les Balears parlà des d'Eivissa». L'exposició es presenta amb un text de la comissària que porta per títoUna història prodigiosa pel «revulsiu que han experimentat les arts plàstiques en tot aquest periode». Des de les singularitats a la vitalitat dels seus creadors foren destacades per Ruiz, qui coincidí amb Guillem Frontera, autor de l'altre text de presentació, a destacar la necessitat que Balears «funcioni com un país». Segons afirma, «d'Eivissa, la resta d'illes n'hauríem après molt».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.