muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El Consell de Mallorca vol protegir el «Sant Jordi» de Niçard declarant-lo BIC

Els betlems de les Caputxines i de la Sang també es declararan Bé d'Interès Cultural

73938
El «Sant Jordi» s'exhibeix actualment a la Casa de l'Església.

ANTONI PLANES.Palma.
La Ponència Tècnica de la Comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca va decidir ahir aprovar la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) per al retaule de Sant Jordi de Pere Niçard, com també per als betlems de la Sang i de les Caputxines. La decisió ha de ser confirmada per la Comissió i aprovada definitivament pel ple del Consell.

El retaule, restaurat fa poc, el va pintar Pere Niçard entre el 1468 i el 1470. S'hi pot veure Sant Jordi a cavall i matant el drac. Al fons, apareix una imatge de Palma del segle XIV, amb la badia, el castell de l'Almudaina en versió flamenca i els cristians entrant a la ciutat per conquerir-la.

Respecte dels betlems, es tracta de dues peces d'una gran importància patrimonial. El betlem de la Sang va arribar a Mallorca cap al 1480 procedent d'Itàlia. És el conjunt d'aquest tipus més antic d'Espanya i el seu estat de conservació és dolent, ja que l'any passat es va descobrir que era víctima de la humitat i de les plagues. Amb la declaració de BIC, el Consell vol protegir aquest conjunt. Quant al betlem de les Caputxines, és format per un conjunt monumental i per una col·lecció de joies.

En la Ponència Tècnica de la Comissió de Patrimoni també es va decidir declarar bé catalogat un dels molins de Búger i autoritzar definitivament les obres que es realitzaran a la part posterior de la Seu, i que provocaran la demolició d'un edifici afegit durant el segle passat, perquè Miquel Barceló pugui obrir els vitralls de la capella de sant Pere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.