algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Shanghai titlla de «perillós» fer volar estels i prohibeix aquest passatemps

Les autoritats de Shanghai han prohibit als seus ciutadans, que sumen 17 milions, fer volar estels als parcs públics perquè «són perillosos», decisió que deixa milers de xinesos sense un dels passatemps tradicionals més populars i antics del gegant asiàtic. Els cels de totes les grans ciutats del país es veuen esquitxats sempre de petits punts de colors, i és una de les primeres imatges que sorprenen els turistes estrangers.

Aquesta prohibició pretén posar fi al «caramull d'accidents» relacionats amb aquest artefacte volador, que amb freqüència copeja el cap a transeünts innocents i s'enganxa als cables telefònics i en arbres dels parcs públics, lloc de reunió dels innombrables aficionats xinesos.

La prohibició tallarà d'arrel una de les tradicions més arrelades en aquest país i és semblant, en magnitud, a la normativa que impedeix tirar petards a Pequín, per «qüestions de seguretat». Qualsevol esdeveniment important se celebra a la Xina tirant estridents petards, sobretot l'Any Nou Lunar, de manera que la mesura copejarà directament una tradició mil·lenària que es manté encara, no obstant això, a les petites poblacions rurals.

Per la seva banda, l'estel és un invent xinès amb més de 2.000 anys d'història i, si bé es va fer servir primer amb finalitats militars, es va afermar durant la dinastia Qing (1644-1911) com un dels jocs favorits dels emperadors i dels mandarins, com ara del darrer emperador, Puyi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.