nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Diverses activitats retran homenatge a la memòria de Camilo José Cela a Mallorca

Entre els actes prevists hi haurà una exposició, conferències i diverses publicacions

83134
Aquest serà el primer homenatge que es retrà des de Mallorca.

El departament de Cultura de l'Ajuntament de Palma i la Universitat de les Illes Balears (UIB) tenen pràcticament ultimada una sèrie d'activitats destinades a retre un homenatge a l'escriptor Camilo José Cela, mort el passat dia desset de gener als 85 anys. Aquest homenatge pretén ser, segons els organitzadors, «un homenatge que pensam que la ciutat té pendent amb aquest gran escriptor, que va viure durant tres dècades a Mallorca».

La lectura continuada de l'obra de Cela el Dia del Llibre va ser el primer pas d'un homenatge que ara culminarà amb una exposició i un cicle de conferències, a més a més de l'edició de diverses publicacions. Encara que a hores d'ara no hi ha dates exactes, està previst que l'homenatge se celebri entre els mesos de novembre i desembre.

La idea d'aquest cicle de conferències és apropar als ciutadans el Camilo José Cela més relacionat amb Mallorca. Per aquest motiu, tant l'exposició com les conferències s'encaminen cap aquest objectiu. Pel que es refereix a l'exposició, tindrà lloc a Can Bordils i tindrà un caràcter eminentment bibliogràfic, en la qual s'exposaran llibres, fotografies i nombrosos objectes relacionats amb el cèlebre escriptor gallec.

Quant a les conferències, la idea és reunir una sèrie d'especialistes de prestigi per parlar sobre diferents aspectes d'aquest escriptor, l'últim premi Nobel espanyol. Durant el cicle de conferències, que ha estat coordinat per Perfecto Cuadrado, degà de la Facultat de Lletres de la UIB, es parlarà de Camilo José Cela i Mallorca, Papeles de Son Armadams, Camilo José Cela i les arts plàstiques, Cela poeta i animador de poesia i Camilo José Cela com a creador a Mallorca.

També està previst que es facin diverses publicacions, entre les quals hi ha l'edició del catàleg de l'exposició, diversos estudis sobre l'obra d'aquest escriptor i, molt possiblement, una recopilació dels principals articles apareguts a la publicació Papeles de Son Armadams, la revista creada per Camilo José Cela durant la seva estada a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.