algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La ciutat de Dortmund dedica un dia a l'obra del mallorquí Rafa Forteza

L'artista inaugura una exposició a la localitat alemanya on protagonitzarà diversos actes

58708

Forteza al seu estudi mentre enllesteix el treball que exposarà.

S.A.

L'artista Rafa Forteza i les seves obres protagonitzaran diferents actes culturals a la ciutat alemanya de Dortmund en el curs d'una jornada dedicada a la plàstica. Una exposició de pintura i objectes; la presentació del catàleg que recull l'exposició retrospectiva inaugurada a la planta noble del Casal Solleric el passat 11 d'abril; el recital de poesia i lectura en espanyol i alemany titulat Rafa Forteza en les poesies de Frank Henseleit; la conferència que pronunciarà el crític alemany Friedhelm Mennekes, Subjectivitat i objectivitat a l'obra de Rafa Forteza i un debat amb l'artista són les cites del programa per al creador mallorquí.

El pròxim dia 28 la galeria Henseleit de Dortmund obre les portes a les seves creacions, peces d'últimísima factura, sorgides de la seva creativitat durant els darrers mesos després de l'èxit que va suposar la mostra del Solleric. En aquest temps, el pintor s'ha dedicat a aprofundir en el seu llenguatge amb resultats fructífers i obertura de nous camins expressius. Les seves Caps-es, contenidors de gests i elements, que assemblen caps, van prenent un cert volum, en el qual participa el color, i cada una d'elles en conté al seu torn d'altres fins que els perfils es confonen. «Aquesta exposició ve arran d'allò del Solleric. És un treball específic per a la galeria Henseleit i es tracta de traslladar certs temes de Caps-es a una nova visió amb un temps passat», diu l'artista.

«És una obra que està entre formats grans i intimistes amb una reestructuració del concepte de cap. Aquesta, en unes parts és més volumètrica i en altres la línia sorgeix de manera inesperada com perímetre envoltant d'aquest element, el cap, que va tancant concentracions de diversos òrgans, que són en l'esmentat habitacle».

Per Forteza, els Caps-es són una manifestació «de la paraula, de pensar», un dels òrgans del cos que genera «més comprensió a tall de contenidors de formes, d'idees», caps que sorgeixen entorn de tres forats que representarien els ulls i la boca, però que l'artista descompon com en un joc, forats que se superposen a les línies o al revés. Rafa Forteza veu la seva obra com la manifestació d'un «desassossec», de «polsar el concepte de viure, cercar no estar davant de...». A la mostra del Solleric ja demostrà que és un creador que camina per la senda de «la pintura, pintura i del rigor» que no vol detenir-se en un estadi ja conquerit ni emprendre aventures incertes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.