algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Roig proposa fer un nou tapís de Joan Miró com el destruït a l'11-S

El candidat socialista pretén així revitalitzar la Fundació de Palma

Amb l'objectiu de revitalitzar la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Antoni Roig, candidat del PSIB-PSOE a la batlia de Palma, reclamà ahir «un projecte pel centre amb visió de futur, per tal d'aconseguir que Palma torni a ser un referent cultural».

Amb aquesta finalitat, el polític ha assumit el compromís de tirar endavant amb la idea d'encarregar la reproducció d'El gran tapís (1974) de Joan Miró, l'obra que penjava al hall d'una de les Torres Bessones de Nova York de l'11 de setembre i que va quedar destruïda i sepultada sota les runes de l'edifici. Roig manifestà que ja ha iniciat converses amb la família Miró per tirar endavant amb aquesta reconstrucció.

Segons destacà, la recuperació de l'obra, que s'hauria de fer als tallers de Josep Royo, tendria un cost aproximat d'un milió d'euros. L'Ajuntament lideraria aquesta iniciativa, que «agermanaria Palma amb Nova York», en la qual també hi prendrien part altres entitats, mitjançant convenis, i també es podria negociar una partida dels fons recaptats amb l'ecotaxa ja que «es tracta d'una iniciativa que pot tornar situar Palma al mapa com referent cultural».

El candidat socialista féu aquestes declaracions ahir en el transcurs d'una visita que va fer al centre amb alguns dels membres del seu equip pel canvi de Palma: Ramon Morey, coordinador, Xisco Mellado i Toni Pujol. El polític lamentà la situació que viu la Fundació i responsabilitzà d'aquesta crisi l'equip de Govern de Cort per «la seva falta de projecte i nul·la ambició».

Respecte d'això, Antoni Roig manifestà la seva «frustació com a ciutadà» pel fet de comprovar que s'aproximen dues dates de gran importància pel centre que camina sense rumb, sense director i el que és pitjor «sense una part molt important de les obres». El candidat a la batlia féu una darrera crida a les negociacions per salvar les desavinences existents entre la família i l'Ajuntament, abans que es compleixi el termini per fer efectiva la retirada de l'obra que els hereus del pintor tenen dipositada al centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.