algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
14°

La Casa Catalana de Mallorca reforçà l'agermanament amb el Principat

El cantautor Tomeu Penya, el futbolista Miquel Soler i el músic Rafel Nadal, protagonistes

La Diada de l'11 de Setembre, festa nacional de Catalunya, tornà a ser celebrada amb germanor i clima de cordialitat a Palma. L'hotel Palas Atenea acollí el sopar dels guardons Ars Magna, un acte que una vegada més esdevingué entranyable i emotiu, reforçant la unió entre Balears i el Principat. Els protagonistes de l'edició de 2002 foren el cantautor Tomeu Penya, el futbolista Miquel Soler (que no va poder assistir-hi perquè el seu equip, el Reial Mallorca, jugava aquella nit una eliminatòria de la Copa del Rei), i el músic Rafel Nadal.

Un cop acabat el sopar, arribà el torn dels parlaments i lliurament de guardons. La presentació anà a càrrec de Víctor Gistau, president de la Germandat de Donants de Sang. Aquest tingué paraules de reconeixement cap a la figura del filòsof Ramon Llull, l'obra del qual Ars Magna, dóna nom als guardons que es lliuren des del 1995. A continuació, el president de la Casa Catalana a Mallorca, Josep Planas i Montanyà, pronuncià un discurs en el qual repassà la trajectòria dels esmentats premis. En aquest sentit, personatges tan coneguts com ara Maria del Mar Bonet, Pere Serra, Carme Riera, Josep Melià, Teodor Úbeda, i Joan Tugores, foren aplaudits per la gent.

Planas i Montanyà prosseguí la seva intervenció comentant la nova coincidència que ara experimenta la Diada, compartint «malauradament i per desgràcia» data amb la tragèdia dels atemptats terrorristes de l'any passat a les Torres Bessones de Nova York. «Però la Diada surarà sempre», subratllà el president de l'entitat, que seguidament detallà diferents aspectes de les trajectòries de Penya, Soler i Nadal, els mèrits humans i professionals dels quals feren que el jurat optés per distingir-los. Del cantautor vilafranquer, digué que és el «mallorquí que ha tingut més popularitat a Catalunya». Respecte de Soler, que és un «catalanet simpàtic, gran jugador», mentre que del veterà Nadal, agraí la seva constant col·laboració, tot apuntant que els mereixements «vénen de molts anys enrere».

La tarima instal·lada per l'entrega dels guardons fou ocupada també per la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Carme Laura Gil; el vicepresident del Govern balear; Pere Sampol, la delegada del Govern central, Catalina Cirer; i el batle de Palma, Joan Fageda. Víctor Gistau tornà a presentar llavors els guardonats, que reberen els obsequis de mans dels polítics.

El primer a pujar fou Penya, que es limità a dir: «El que millor me va és compondre i cantar. Però si he de dir res: Moltes gràcies». Per la seva part, Vicenç Rotger, vicepresident del Reial Mallorca, fou l'encarregat de recollir el guardó corresponent a Soler. Aquest considerà que «a més de gran jugador, Soler és una gran persona». Finalment, la menció especial anà a parar a mans de Nadal. El músic es mostrà simpàtic de bon començament del seu discurs, bromejant que «després d'aquest sopar no és fàcil dir frases». Nadal defensà que «la cultura ha de ser activada a fi d'enriquir la societat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.