algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Noranta ballarins de l'Scala de Milà presenten a Palma una nova «Giselle»

La versió lliure del ballet clàssic romàntic es representa demà vespre a l'Auditòrium

30718
L'espectacle consta de dos actes en què tothom «es pot sentir reflectit».

Deborah Gismondi és Giselle, Mick Zeni és Albrecht i Andrea Volpintesta, Hilarion. Els camperols estan representats per Lara Montanaro i Antonino Sutera. Aquests són cinc dels personatges principals de l'espectacle Giselle, que el ballet del Teatro alla Scala de Milà durà demà vespre a l'escena de l'Auditòrium de Palma, dins la programació de la VII Temporada de Ballet de Mallorca.

Es tracta d'una versió lliure del clàssic romàntic realitzada per la directora i coreògrafa Sylvie Guillem. Per la seva banda, el director artístic de la renovada Scala de Milà, Frederic Olivieri, detallà que hi intervindran un total de 90 ballarins. «He volgut canviar la fama d'antic que ha acompanyat el ballet Giselle i donar una imatge més propera a la veritat», assenyalà el director, que situa la coreografia de l'obra entre la versió romàntica clàssica i la contemporània. Alleugerint «el pes de la tradició», diferencia l'espectacle de les seves versions precedents, quedant més innovador encara amb el vestuari, els passos i l'escenografia.

Aquesta creació de Guillem, en què, segons el director artístic, «ha posat tota la seva persona i cor», aconsegueix «apropar-se al públic a través del sentiment i de l'esperit». En aquest sentit, l'obra es basa en «la veritat, la sensibilitat i la interpretació», no només dels protagonistes d'una obra d'amor, traïció i perdó, sinó dels ballarins que, com a cor, són a l'escenari interpretant «com en un teatre». Olivieri considerà que aquesta actuació és «un esdeveniment important per a Mallorca», on volen mostrar la seva «potència artística» i, alhora, «promocionar gent amb talent».

El director artístic destacà la gran participació dels ballarins en el primer acte, en què es mostra la plaça d'un petit poble on estan representats els caràcters humans de la societat: una parella de persones majors, músics, nins, un gat i el beneit del poble. «Qualsevol s'hi pot sentir reflectit», apuntà. L'obra, escrita pel poeta romàntic Théophile Gautier i l'autor de llibrets per dansa Jules Henry Vernoy de Saint George, tracta sobre el mite de les willis, les donzelles fantasmes del bosc que apareixen a la nit clamant venjança per les falses promeses d'amor. Així, Giselle narra la història d'una jove pagesa que té dos enamorats, un guardabosc i un foraster que utilitza un nom fals per encobrir la seva identitat, ja que es tracta del duc de Silèsia. Quan el guardabosc el descobreix, revela la veritat a la seva estimada, que, presa de la bogeria, mor i es converteix en una willi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.