algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'escriptor Jeffrey Archer signa un contracte milionari des de la presó

L'exlíder del partit conservador compleix condemna per perjuri

El polític conservador, aristòcrata i escriptor britànic Jeffrey Archer, que està complint condemna per perjuri, ha firmat des de la presó un contracte milionari amb una nova editorial per publicar tres nous llibres, el primer dels quals sortirà l'any vinent. El que fou vicepresident del Partit Conservador britànic i candidat a la batlia de Londres ha signat amb l'editorial Mcmillan un contracte d'uns deu milions de lliures (uns 15 milions d'euros) per publicar dues novel·les i un llibre de contes curts.

Segons Jonathan Lloyd, l'agent literari de l'escriptor, Archer i la seva anterior editorial, HarperCollins, van rescindir el contracte que tenien per mutu acord. Amb el nou contracte, que tot just va signar divendres passat, l'escriptor, que té 62 anys, publicarà l'any vinent la primera de les dues novel·les que s'ha compromès a escriure: Sons of Fortune (Fills de la fortuna). «Jeffrey està encantat amb el seu nou acord. Sons of Fortune ja està gairebé acabat i l'autor està molt orgullós de la feina feta. Creu que és un dels millors llibres que ha fet», digué el seu agent, Lloyd.

La novel·la consisteix en un «thriller» polític ambientat als Estats Units i tracta de la recerca de dos bessons que foren separats en néixer i que van créixer sense conèixer-se. Archer va acabar el primer esborrany de la novel·la abans de la seva condemna, el 2001, i continua treballant-hi darrere de les reixes.

El director executiu de l'editorial Macmillan, Richard Charkin, expressà ahir la seva satisfacció per aquest contracte. «El seu nivell com a gran escriptor de ficció popular mai no ha estat tan alt, i Sons of Fortune justifica la seva reputació», va afegir. L'any passat un tribunal britànic va condemnar l'aristòcrata a quatre anys de presó per mentir en els anys vuitanta en un judici contra el diari britànic Daily Star, que afirmà que Archer havia passat la nit amb una prostituta. Actualment compleix condemna a la presó de North Sea Camp, a prop de Boston, a Lincolnshire (nord d'Anglaterra).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.