La pluja d'estels Persèids no faltà a la seva tradicional cita, malgrat les inclemències meteorològiques d'un estiu si més no atípic. A Mallorca un considerable nombre de persones es mobilitzaren per contemplar aquest fenomen, que té un període d'activitat entre el 17 de juliol i el 24 d'agost, si bé fou a partir del 10 d'agost quan se'n produí el moment de màxima esplendor. Dos dels punts des d'on es va seguir amb atenció la pluja de meteorits, originada per la interacció amb l'atmosfera de partícules provinents del cometa Swift-Tuttle, foren el santuari de Cura i l'Observatori Astronòmic de Costitx.
Les recomanacions dels experts eren cercar indrets amb poca contaminació lumínica, asseure's còmodament en una bona gandula o dur una estoreta i roba per abrigar-se del fred previst. El moment de plenitud d'aquest espectacle, popularment conegut com a llàgrimes de Sant Llorenç, perquè coincideix amb aquesta festivitat, fou la nit de dilluns a dimarts, devers les 00.30 hores. Nombroses parelles, famílies i companys gaudiren d'una vetlada d'astronomia d'allò més entretinguda, tot i que molts fotògrafs no pogueren captar la fugacitat dels estels.
D'altra banda, l'observatori del Teide, emplaçat a 2.400 metres d'altitud, és un lloc privilegiat per al treball astronòmic, que tampoc no perdé detall de la pluja d'estels Persèids. Es mesurà la freqüència i intensitat (enguany menor que altres anys) de l'impacte a la Lluna de les roques que desprèn el cometa Swift-Tuttle. Actualment s'intenta esbrinar la mida dels cràters que ocasionen. Una nova cita és ara l'observació dels Lleònids, un fenomen similar, el pròxim 17 de novembre.