algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

El Govern coreà obrirà un museu a Palma en honor del músic Ektay Ahn

L'Executiu de Seül ha començat les negociacions amb la família del compositor

El mestre Eaktay Ahn, músic i compositor, director principal de la primera orquestra simfònica que va tenir Mallorca, és molt estimat a la seva pàtria, Corea del Sud. Autor de l'himne nacional, cantat per milions de coreans en el passat Mundial de futbol, el respecte dels seus compatriotes es materialitzarà al museu que volen fer a Mallorca en la seva memòria. Kim Kyung-im, directora general d'Assumptes Culturals del Ministeri d'Exteriors de Corea, ha estat a l'Illa per començar a donar forma al projecte.

La casa en la qual Ahn va viure a Palma, molt a prop de Marivent, on resideix la seva viuda, Dolors Talavera, és el lloc escollit pel Govern coreà, segons va explicar Kim Kyung-in. «El mestre Ahn és el compositor de l'himne nacional de Corea i, com a tal, un dels pares fundadors per la seva contribució musical. Nosaltres, com a coreans, li devem respecte i gratitud per la seva contribució».

Aquestes paraules tan rotundes de la directora general no deixen cap dubte sobre les intencions del seu país cap al músic que, al final dels anys quaranta, molt jove, va venir a Mallorca amb la seva esposa per posar en marxa el conjunt simfònic que va ser el germen de l'actual Orquestra Simfònica de les Balears. «Som aquí per reunir-me amb la viuda del mestre i la seva família, per saber com es troben i per parlar de la possibilitat del museu, que volem i podem fer».

Kyung-in no en volgué avançar detalls, però el projecte del museu ja està en marxa. «Tenim la casa i volem convertir-la en un museu per als objectes personals del mestre, partitures originals», va comentar. El coneixement de la música d'Ahn a Europa, i el fet que fos alumne de Richard Straus, portarà a Mallorca melòmans de diferent signe i procedència, assegura la directora general de Cultura.

El que sap és que dels 60.000 coreans que visiten Espanya, aquells que viatgen a Mallorca s'acosten a la casa familiar del mestre on, amb paciència exquisida, els rep Dolors Talavera. «Gràcies al mestre, les relacions entre Corea i Mallorca poden enfortir-se», apunta aquesta enviada de Seül que té l'encàrrec d'assolir acords amb la família per donar forma al projecte del museu. També espera mantenir contactes amb el Govern «no per al finançament, sinó per a un suport logístic, ja que Mallorca i Corea són molt lluny físicament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.