bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
11°

Joan Pau II fa fora de l'Església set sacerdotesses cismàtiques

La Santa Seu en considerava delicte l'ordenació

El Vaticà anuncià ahir l'excomunió de les set dones ordenades sacerdotesses a Àustria el juny passat pel bisbe cismàtic argentí Rómulo Antonio Braschi, una vegada expirat el termini concedit per al seu «penediment». El decret d'excomunió, firmat pel cardenal Joseph Ratzinger, prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, es publicà a través de l'oficina de premsa de la Santa Seu. En el document s'assenyala que la decisió va ser presa una vegada expirat el termini del 22 de juliol passat, sense que hagi existit «cap signe de penediment o canvi d'actitud pel gravíssim delicte comès».

Les dones excomunicades són Christine Mayr-Lumetzberger, Adelinde Theresia Roitinger, Gisela Forster, Iris Müller, Anada Raming, Pia Brunner i Angela White, quatre ciutadanes alemanyes, dues d'austríaques i una de nord-americana. La Congregació per a la Doctrina de la Fe havia advertit les sacerdotesses el passat 10 de juliol que «incorrerien en excomunió si no reconeixien la nul·litat de la seva ordenació, se'n declaraven penedides i demanaven perdó per l'escàndol causat entre els fidels».

El mateix Ratzinger va recordar llavors que l'ordenació de les set dones era tan sols la «simulació» d'un sagrament, i que per això resultava invàlida i nul·la i constituïa un greu delicte contra la constitució divina de l'Església. La cerimònia d'ordenació va ser oficiada el passat 29 de juny en un vaixell en aigües del Danubi per Romulo Antonio Braschi, fundador d'una secta anomenada Església Carismàtica Catolicoapostòlica de Jesús Rei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.