algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Restaurat un retaule únic de la Candelera que es conserva a Inca

El CIM finança la millora de la peça de l'església de Sant Bartomeu

T. GARCIES. Inca.
L'església del convent de Sant Bartomeu d'Inca llueix des d'ahir, un renovat retaule dedicat a la Candelera. El Consell de Mallorca i el Bisbat han fet possible la restauració d'aquesta valuosa peça, que té l'honor de ser l'única dedicada a la Purificació de Maria que es conserva a Mallorca. Amb aquesta feina es posa fi a la restauració de tots els retaules barrocs de l'església de Sant Bartomeu. Un equip de tres persones del Taller de Restauració del Bisbat dirigides per Antònia Reig han fet feina durant un mes per retornar al retaule la imatge i els colors que devia tenir quan fou portat al monestir inquer el 1688.

La tasca ha suposat una inversió superior als 18.000 euros (3 milions de pessetes) aportats pel Consell. Segons ha explicat Reig, «el retaule estava ple de brutor greix a causa del fum de les espelmes i de la pols acumulada. Això havia provocat un enfosquiment del retaule». Per aquest motiu s'ha dut a terme una neteja en profunditat i s'han recuperat els colors de les pintures.

D'altra banda les restauradores també han treballat de forma especial en la desinfecció de l'escultura central de la verge i els estucats de fusta que presentaven un deficient estat de conservació a causa de l'atac dels insectes. Tot el policromat daurat de les motllures també s'ha recuperat. Com a nota curiosa s'ha detectat com una de les pintures ubicada al damunt de l'escultura central no pertany al retaule i podria haver-se afegit a partir d'un altre quadre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.