muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

La plàstica de Mallorca s'estrena a la fira internacional d'art de Santander

La directora, Maria José Corominas, rep el reconeixament dels experts pel canvi

36298
L'estand de Quasars, Bonet i Corominas . | B.P.

Galeries i artistes mallorquins en la nova fira internacional d'art contemporani de Cantàbria, ArtSantander, que aquest any acaba d'estrenar-se amb nou format i filosofia, nou espai i nova directora. La comissària d'exposicions Maria José Corominas féu una forta aposta per l'art actual de vanguàrdia donant una volta a una cita que era «conservadora i anacrònica». El pròxim diumenge finalitza aquesta convocatòria que obrí el passat dia 27.

Les galeries Joan Guaita Art, de Palma, i Quasars, de Manacor, tenen espai en el recent estrenat Palacio de Exposiciones y Congresos de Santander, que els galeristes mallorquins qualificaren d'«espectacular». Marc Rigo i Francisco Toro, de Quasars, es mostraren molt «sorpresos pel canvi total» que ha donat aquesta XI edició, «més contemporània i avantguardista». En el seu estand presenten als artistes mallorquins o habituals en el seu calendari d'exposicions com Miquela Vidal; Ramon Company; Peyx; Juan Antonio Tinte; Golucho i José Vicente. «Hem apostat per aquests artistes perquè fan una pintura fresca, un treball d'avui», va dir Rigo. «Des del primer dia hem tengut vendes».

Joan Guaita mostra a Santander a noms clàssics de la seva galeria, amb els que viatja a d'altras fires per tot el món, com Bernardí Roig, Kcho, Mendive, Jesús Soto, Peter Philips, Marta María Pérez, René Peña i Teresa Matas, mallorquins i cubans, a l'estil de Guaita Art. «És una fira molt ben montada, amb moltes expectatives, alternativa a Arco», va dir Guaita. «El que ara necessita és que hi hagi vendes». I afegeix: «Vaig venir a Santander perquè confiï en Maria José Corominas, que és una gran professional».

Aquesta valoració positiva no pareix ser l'única que s'ha fet sobre la nova directora. Juan Ramon Bonet, director del Reina Sofía, «m'ha dit: 'Has fet un miracle'», explicà Corominas. En la programació teòrica de la fira també està Mallorca. Dolors Caballero, Teresa Matas, Guillem Aulí, Fernando Mejías, entre altres, participen a l'exposició Light is life, que es mostra al Palacio de Congresos, fora del recinte firal. L'art fet a Balears no falta en altras galeries, com les pintures de Ñaco Fabré, a la galeria madrilenya Astarté, i les de Tudanca, que es mostren a la galeria santanderina de Carmen Carrión.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.