cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

L'Schola Cantorum de Mallorca actua per primer cop a Palma

La nova agrupació coral Schola Cantorum de Mallorca iniciarà la seva etapa el pròxim 26 d'abril, a les 20.30 hores, amb un concert a l'església de Sant Felip Neri de Palma. Aquest mateix acte servirà, al seu torn, com a presentació del compacte Música Sacra. Obres dedicades al Seminari de Mallorca, que ha estat enregistrat pel nou i prometedor cor d'una quarantena de veus a l'església de Sant Francesc de Palma i a la parròquia de Sant Pere de Sencelles.

Segons expressà Marc Vaquer, director artístic de l'Schola Cantorum de Mallorca, i Gabriel Rosiñol, portaveu membre de la mateixa, «per tots els que integram aquesta nova agrupació coral, resulta un vertader plaer poder presentar el treball fruit de tants esforços i assaigs».

El director Marc Vaquer, gran coneixedor de la música sacra, destacà que, «per a la selecció dels temes inclosos al disc, ens hem basat en el llibre Música del Seminari, obra que va ser publicada amb motiu del 300è aniversari de la fundació del Seminari Diocesà de Mallorca. Tenim la fortuna de poder treballar amb les partitures originals que compositors de tant prestigi com els mallorquins Miquel Ollers i Fullana, Pere Rebassa i Bisquera, Antoni Sancho i Nebot, Joan Maria Thomas i Sabater i Miquel Capllonch i Rotger o els catalans Antoni Massana i Bertran, Domènec Mas i Sarracant i Lluís Millet i Pagès van dedicar, durant el passat segle, al Seminari Diocesà de Mallorca».

Gabriel Rosiñol, que també participa a la Schola Cantorum de Mallorca com a baix segon, afegí que «amb el nostre treball volem apropar a tota la societat mallorquina la filosofia i tarannà humanista per la qual sempre s'ha distingit el Seminari».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.