algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La bellesa també té el seu preu

Un reportatge d'investigació treu a la llum un cas de compra de jurats al certamen de Miss Alacant

Després de la polèmica encetada per l'expulsió de Miss Alacant del certamen de Miss Espanya per superar en set anys el màxim d'edat permès, sense que ningú no se n'assabentàs fins a la celebració de la gala final, ara es destapa un escàndol encara major, la compra del jurat per part d'un equip de periodistes d'investigació del Mundo TV, que col·locà la periodista Gema García la banda i la corona de Miss Alacant. En el reportatge d'investigació, que s'emeté ahir per Antena 3 televisió i continuarà avui, es posa de manifest com la delegada del certamen d'Alacant i Múrcia, Maria Elena Dávalos, explica als periodistes infiltrats quins són els procediments a seguir per tal que el jurat es decanti per la jove que ells proposen.

Emparats per una empresa fictícia majorista de roba, Everlasting, que patrocina el certamen a Alacant els periodistes imposen que sigui Gema García, que ni tan sols és alacantina i mai no ha trepitjat una passarel·la, que sigui la que es faci amb la banda. El procediment, segons explica Dávalos, la gestió de la qual es troba sota sospita per anteriors convocatòries del concurs de bellesa, consisteix a aportar un nombre de membres del jurat (la meitat més un) perquè votin a favor de la candidata prèviament escollida. La incorporació d'aquests membres, tots ells periodistes, suposà per a Dávalos un total de 24.040 euros (500.000 pessetes per cada un d'ells).

Una de les altres irregularitats de tot aquest procés és la inscripció de Gema García, que després de ser empadronada a una petita localitat d'Alacant, Pinoso, s'inscrigué en el concurs amb només una fotocòpia del carnet d'identitat, tant al certamen d'Alacant com a la final. La periodista afirma «que he fet quelcom que beneficiarà les dones». Aquestes polèmiques proves recent sortides a la llum han esquitxat tots els delegats dels certamen de l'estat, entre ells el de Balears, Julio Albendea, que confesa sentir-se dolgut amb tot el que ha passat, «ja que som molts els delegats i això no vol dir que tots actuïn com la delegada d'Alacant».

«Per descomptat no dimitiré» assegura Albendea, «seria una posició covarda. A més, tenc la consciència tranquil·la i els nostres certàmens són transparents». Pel que fa al fet de si es prendran mesures destaca que «de moment s'ha d'esperar i, com jo», assegura el coordinador, «estan preocupats i esperam esdeveniments, sobretot esperam conèixer com es pronunciarà l'organització de Miss Espanya respecte d'això». D'altra banda, la representant balear en el certamen de bellesa, Vanessa Pieras, se sent decebuda per l'experiència a Miss Espanya, però no amb la participació a Miss Balears.

Dimissió  
El gerent i adovocat de Miss Espanya, José Manuel Gómez, anuncià, durant l'emissió del reportatge sobre els fraus del concurs per Antena 3, la seva dimissió. L'advocat afirmà, després de veure com es feia el pagament pels membres del jurat, «jo puc respondre exclusivament pels meus actes. He procurat posar el màxim control en aquesta empresa. Veient aquestes circumstàncies, des d'aquest moment, present la meva dimissió i baixa voluntària irrevocable».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.