bruma
  • Màx: 15°
  • Mín:

Nova York i el cine alternatiu després de la II Guerra Mundial, a Barcelona

Es veren films de James Agee, Francis Thompson, William Klein, entre altres

La ciutat de Nova York i la seva relació amb el cinema experimental seran els protagonistes d'un minicicle que començarà avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i que continuarà el 17 i el 28 d'aquest mes. Amb aquest cicle, el CCCB vol posar en relleu com, després de la II Guerra Mundial, la ciutat nord-americana de Nova York es va convertir en el centre de l'experimentació cinematogràfica alternativa i va desplaçar el protagonisme que fins aleshores era reservat a les europees París i Berlín.

La sessió inaugural del cicle, que tindrà lloc al museu barceloní a les 20 hores, oferirà un repàs a la visió que ha ofert el cinema experimental d'aquesta ciutat nord-americana. A la primera part s'exhibiran clàssics com Manhattan (1921), de Paul Strand, i un film pioner de Thomas Edison en què s'ofereix un panorama nocturn de Coney Island. També es podran veure algunes produccions de James Agee, Francis Thompson, William Klein, Abigail Child i Jem Cohen.

Aquest diumenge s'estrenarà a Espanya l'última pel·lícula del cineasta Jonas Mekas, As I was moving ahead occassionaly I saw glimpses of beauty. El minicicle acabarà el 28 de març amb la projecció de The Connection, de Shirley Clarke.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.