cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.25°
10°

Les imatges més naturals emprenen el vol

Els ornitòlegs Sebastià Torrens i Miquel Rayó presenten «Les aus de s'Albufera: la nostàlgia del fang»

Àguiles, flamencs, ànecs, xoriguers, papallones i orquídies. Tots ells formen part de la flora i la fauna de s'Albufera, el primer parc natural que es declarà a Mallorca, i que és l'objecte de l'obra Les aus de s'Albufera: la nostàlgia del fang. El fotògraf Sebastià Torrens i l'escriptor Miquel Rayó són els autors del llibre, el segon d'una sèrie sobre els espais naturals de l'illa. Rayó és l'artífex de la col·lecció i ja s'encarregà de coordinar el tom anterior, Cabrera, l'illa sense nom.

Torrens s'ha especialitzat a fotografiar ocells, però admeté haver «après molt fent aquest llibre». L'artista té molt clar que «el més important és que donem a conèixer els espais naturals de Mallorca per així protegir-los i contribuir a la seva conservació». Les aus de s'Albufera conté una quarantena d'imatges, la meitat de les quals formen part de l'arxiu personal de Sebastià Torrens. L'altra meitat han estat realitzades al llarg dels sis mesos passats.

«Per fotografiar ocells se'ls ha de conèixer, tenir molta paciència i una mica de sort, no és fàcil», afirmà Sebastià Torrens. I afegí que hi ha fotografies que ha tardat mesos per fer-les. «Moltes vegades m'havia de col·locar en amagatalls, estar hores dins l'aigua, esperar el moment precís en què apareguessin i fer el possible perquè no s'adonassin de la meva presència i fugissin». Miquel Rayó considera que el resultat de l'experiència és «un llibre entranyable i etnològicament interessant, ple d'imatges molt estètiques». L'escriptor ja està pensant en el següent volum, que segurament serà dedicat a la serra Nord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.