nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La casa natal de Picasso acull una exposició de les seves ceràmiques

El museu mostra una selecció de 26 peces de la col·lecció Serra

La casa natal de Pablo Ruiz Picasso a Màlaga mostra, des d'avui i fins al proper 9 de maig, una selecció de vint-i-sis ceràmiques de l'artista que mostren la trajectòria de Picasso en aquesta disciplina. Una selecció més àmplia de les peces, procedents de la col·lecció Serra, es mostrà fins al passat 3 de març a Can Planes de sa Pobla. Les peces que es podran veure a Màlaga representen un exemple molt ampli dels treballs que l'artista realitzà des de l'any 1947, un any després que Picasso començàs la seva relació amb la ceràmica, fins al 1970, poc abans de la seva mort.

Les diferents obres que integren aquesta mostra, que viatjarà després a Vigo, permeten apreciar totes les formes i tècniques que l'artista experimentà durant aquests anys. Així, són presents a la mostra plats, escudelles, gerres o rajoles, entre d'altres objectes, on es veuen representats els principals elements que integren la iconografia picassiana. Comissariada per Lola Duran, en aquesta exposició destaquen les nombroses escenes de tauromàquia, a més de les natures mortes i dels ocells, en obres treballades amb diferents tècniques i uns materials poc usuals i desconeguts pel gran públic en l'obra d'aquest creador.

La majoria de les obres que es mostren a la casa natal de l'artista són sèries limitades que foren realitzades per l'artista a partir dels mateixos principis que regeixen les edicions d'obra gràfica, sempre tenint en compte les particularitats del material emprat en aquest cas. La fira de gerrers de Vallauris fou el punt de trobada, l'estiu de 1946, de l'artista amb el món de la ceràmica. Allà fou on conegué el taller de ceràmica de Madoura, on pogué experimentar. D'aquesta primera experiència nasqué una relació de l'artista amb la ceràmica, que es desenvolupà a través de l'experimentació i la creació i que s'allargà fins a la mort del creador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.