muy nuboso
  • Màx: 11.28°
  • Mín: 7.77°
10°

Els astronautes del Columbia tornaran demà a Florida

Els astronautes del transbordador Columbia, finalitzada la seva missió de millora del telescopi Hubble, tornen demà a Cap Canyaveral, a Florida. L'aterratge, si no hi ha canvis d'última hora, està previst al Centre Espacial Kennedy per a les 04.30 del matí, hora de Florida, les 09.30 GMT de dimarts. Ahir els set astronautes del Columbia gaudiren de mig dia de festa, després de les llargues jornades de treball, de més de set hores, que han caracteritzat la seva missió.

La tornada a casa del transbordador posarà fi a una missió d'11 dies en què els set astronautes del Columbia han deixat el telescopi Hubble condicionat per als treballs que haurà de fer durant la propera dècada. El Hubble, que va ser llançat a l'espai el 1990, no serà substituït fins al 2010, quan es posi en òrbita el telescopi de nova generació.

Va costar en total prop de 3.000 milions de dòlars i ara ha rebut nous instruments i sistemes per valor de 172 milions de dòlars més. Segons ha informat la NASA, la incorporació d'aquest nou instrumental multiplicarà per deu la capacitat del telescopi per escrutar l'Univers. La posició del Hubble, a uns 500 quilòmetres d'altura i fora de les pertorbacions que causa l'atmosfera terrestre, el converteixen en l'instrument d'observació telescòpica més avançat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.