nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Vint cintes competiran al segon certamen de curts en català

Dilluns comença el concurs amb una taula rodona a sa Nostra

La segona edició del Certamen de Curtmetratges de Ficció en Versió Original en Català projectarà des de dimecres fins divendres de la setmana que ve una vintena de cintes seleccionades entre les 35 presentades al concurs. El certamen, que tendrà com escenari el centre de cultura sa Nostra, ha estat organitzat per la direcció general de Política Lingüística i Artífex Cultural i compta amb dos premis dotats amb 3.000 i 1.500 euros.

Com a novetats, enguany s'han organitzat diverses activitats paral·leles que començaran dilluns amb una taula rodona sobre Polítiques de doblatge a la qual entre d'altres hi prendrà part l'actor Jordi Boixaderas i els directors generals de Política Lingüística de les Balears i Catalunya, Joan Melià i Lluís Jou, respectivament. Acte seguit es projectarà la primera pel·lícula doblada al català, Draps i ferro vell de 1933. Dimarts, es projectaran en versió original subtitulada Vatel de Roland Joffe i El Zel d'Antoni Aloy.

Entre les pel·lícules que es projectaran, enguany tant en format betacam com en 35mm, s'hi troben títols com Núria perduda en estiu del valencià José Miguel Aparicio, La intrusa d'Abel Arderiu de Roda de Ter o La conversió de Pau de Marc Martí de la Vall d'Uixó i La llum del silenci d'Andreu Font de Banyoles. Entre els directors de les Balears, hi prenen part Josep Hernández i Miquel Mascaró amb No tinc ganes de sortir i No return, Luis Prieto amb Bamboleho i Miquel Verd de Montuïri amb L'arbre del temps, entre d'altres. Les cintes guanyadores seran exhibides després a Felanitx, Manacor, Eivissa i Menorca, així com a la cadena local M7.

Jurat  
En aquesta edició el jurat estarà integrat per la cineasta guanyadora de l'any passat, Maria Ribas, el crític Pérez de Mendiola, el promotor Josep Truyols, el director Jaume Balagueró, el coordinador del certamen, Antoni González i l'actor Simó Andreu, que serà el president.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.