algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

La música representarà les Balears en la II Setmana de la Cultura Catalana

La ciutat nord-americana de Nova York acull la segona edició d'aquesta iniciativa

La música i la literatura catalana i balear seran les grans protagonistes de la segona Setmana de la Cultura Catalana de Nova York, que se celebrarà del 10 al 12 d'aquest mes a la ciutat nord-americana, en el marc de la Setmana del Llibre en Català. Els actes començaran dilluns que ve amb la presentació de l'Any Verdaguer al Casal Català de la ciutat. Aquest no serà l'únic homenatge de la Setmana, ja que dimarts horabaixa el pianista mallorquí Albert Díaz oferirà un concert a la Universitat dedicat al compositor illenc Romà Alís, que també hi assistirà, i a Josep Prohens.

Un altre acte destacat de la Setmana és la presentació del llibre Bravo Joan Pons, dedicat a la vida dels darrers vint anys del baríton menorquí a Nova York, on actua un parell de mesos a l'any, la majoria de vegades al Metropolitan. El llibre inclou fotografies inèdites de Pons, cedides per familiars i amics, i un pròleg de Luciano Pavarotti. Tampoc no hi falten els testimonis d'altres cantants com Plácido Domingo. Segons el director general de Cultura del Govern balear, Pere Muñoz, «si una cultura vol ser universal ha d'estar present en algunes ciutats, com Nova York, Roma i Berlín, i aprofitar la rellevància de personatges com Pons».

Pel que fa a la literatura, el proper dia 12 les traductores a l'anglès de Maria Mercè Marçal, Maria Antònia Oliver i Carme Riera oferiran un col·loqui sobre la trajectòria d'aquestes autores. El músic Albert Díaz i el director d'Ars Serveis de Cultura, Pere Estelrich, assistiren a la presentació de la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.