muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Miquel Calzada: «L'especialització és l'única manera de sobreviure»

El director de Flaix TV xerrà del futur de l'audiovisual

Miquel Calçada, més conegut com Mikimoto, és el màxim responsable de l'emissora Flaix FM, establerta a Catalunya, Andorra i Mallorca, i la televisió Flaix TV, que s'ha fusionat amb la cadena del Grup Serra Telenova per formar el nou canal mallorquí: M7. Mikimoto arribà ahir a Mallorca per conèixer les instal·lacions de la televisió i explicà a Diari de Balears algunes de les seves opinions sobre l'audiovisual català i projectes propers.

"Primer de tot, d'on sorgí la idea de crear Flaix TV?
"La veritat és que Flaix FM funciona molt bé i per això el desembre del 2000 decidírem fer el salt a la televisió. La fórmula de Flaix TV no és exactament igual que la de l'emissora de ràdio, sinó més diversa. Flaix FM està especialitzada en música, és una radiofórmula, mentre que la televisió abraça tots els àmbits que creim que interessen els joves, a més de la música, com els esports i la moda.

"S'ha fusionat amb altres televisions locals, a més de Telenova?
"Actualment aquesta televisió arriba a tot Catalunya i, és clar, té continguts locals. La cadena en si realitza dos magazins diaris que es veuen a tot arreu, també a Mallorca, que són FlaixMixdia i FlaixMania, i la resta de programació es reparteix entre els programes locals, com els informatius, i els videoclips, que complementen les hores que les televisions locals no poden omplir. Aquesta fusió és l'única manera per aconseguir audiència, ja que es cobreix una informació que les privades i les públiques no tenen.

"Quin paper té l'especialització temàtica als canals del futur?
"És l'única manera de sobreviure al cable i al satèl·lit, amb els quals les cadenes generalistes mai no podran competir i menys quan d'aquí a no gaires anys arribi la televisió digital, que augmentarà el nombre de canals.

"Es fa bona televisió a l'Estat espanyol?
"Crec que ha arribat un moment en què en l'audiovisual, tant ràdio com televisió, val tot, i es fa la provocació per la provocació. Hi hauria d'haver un espai per a la reflexió i oferir més coses a la gent jove. És per això que Flaix TV no va dirigida només als joves, sinó que està feta i pensada per gent jove.

"Us tornarem a veure davant la televisió?
"Sí, en un programa que faré a TV3 a partir del setembre i que segurament es dirà Afers exteriors. Des de la setmana que ve fins el juny estaré de viatge pel món cercant catalans, valencians i balears que hagin fet la seva vida fora de Catalunya. Entre d'altres països aniré a Israel, Costa Rica, Nova Zelanda i Argentina. Després ho muntarem i d'aquí en sortiran catorze reportatges de mitja hora que es passaran una vegada a la setmana. Perquè si hi ha programes com Veterinaris també n'hi pot haver un sobre els catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.