cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

La Universitat de Nova York obre les portes al pianista mallorquí Albert Díaz

El músic ofereix un concert dia 11 de març dins la Setmana de la Cultura Catalana

33170
Albert Díaz es va mostrar molt il·lusionat amb l'actuació a Nova York. | J. T.

El pianista mallorquí Albert Díaz actuarà dia 11 de març a la Universitat de Nova York en el marc de la Setmana de Cultura Catalana que es realitza en aquesta ciutat. El músic oferirà un concert en què interpreterà peces dels compositors mallorquins Romà Alis i Josep Prohens, del qual estrenarà l'obra Freqüències. Serà el mateix dia en què tengui lloc la presentació de la biografia del baríton menorquí Joan Pons.

Díaz, que s'està preparant a fons per aquesta actuació, va explicar a Diari de Balears el repte que suposa per ell aquest concert. «Professionalment m'interessa molt el fet de tocar a Nova York i també perquè el compositor hi serà present. Això sempre suposa una mica més de responsabilitat». Díaz, cap d'estudis del Conservatori professional de les Illes, coneix molt bé l'obra de Romà Alis perquè el 99 va enregistrar un disc amb les seves composicions. D'aquestes interpreterà Quatre peces breus OP.12, Poemas de la baja Andalucia Op.18; Sonata per a piano, Op.45.

El concert està organitzat per Arts Servei de cultura. «Li feren la proposta a Pere Estelrich i ell m'ho va oferir i vaig acceptar encantat. Vaig creure també que era una bona oportunitat i un bon moment per estrenar l'obra de Prohens. En fa molta d'il·lusió actuar a Nova York». Respecte de la música que es podrà escoltar, Díaz explicava que «es nota una evolució en les peces des de la primera del 57 a la darrera del 64 sobretot pel que fa a nivell de composició harmònica». Quant a Freqüències, comentà que «l'obra de Prohens és molt pianística. Quan compon ho fa d'una manera molt orquestral. Es veuen reflectides sobre l'obra aquestes referències orquestrals».

Amb aquest repertori el que vol és «transmetre impressions. Que la gent que m'escolti no quedi indiferent. És un recital que exigeix màxima concentració. La gent s'ha d'enganxar des del primer moment. Com intèrpret sempre es nota si la gent està o no receptiva». El músic considera que hi ha un bon nivell de composició a les Illes. «En els meus concerts sempre mir d'incloure algun mallorquí perquè som nosaltres els que hem de promocionar-los». Díaz ha oferit concerts a Itàlia, Bèlgica, Miami i a la sala Alfred Cortot de París.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.