nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El II Concurs Francisca Cuart du a Palma trenta promeses de tot el món

El director de l'Scala presideix el jurat del certamen de cant que comença divendres

40554
D. Martorell, A. García, J. Llabrés, F. Vaquer, D. Pons i P. Vidal. | J. M.

El Conservatori Superior i l'Auditòrium de Palma acolliran des de divendres i fins dia 7 de febrer la segona edició del Concurs Internacional de Cant Francisca Cuart. El certamen bianual es va fer per primer cop el 2000 i, segons el conseller de Cultura, Damià Pons, «fou tot un èxit». Les proves eliminatòries inicials tindran lloc al Conservatori i la final, en la qual es decidiran els guanyadors, a l'Auditòrium. Aquest acte és el que més públic congregà en l'edició anterior, cosa que «esperam repetir», afegí el conseller. En total, són 29 els cantants participants, procedents de països com Alemanya, Argentina, Armènia, Corea, Espanya, Itàlia, el Japó i Suïssa. Entre ells hi ha sopranos (14), mezzosopranos (5), tenors (6), barítons (3) i un baix.

Els participants han estat seleccionats per la cantant Joana Llabrés i per l'expert en òpera i director artístic del certamen, Armand García. Cada un interpretarà cinc àries, dues de les quals han hagut d'escollir d'entre una llista facilitada pels organitzadors del concurs. El Festival es fa principalment al Conservatori perquè la llucmajorera Francisca Cuart hi estigué «íntimament lligada», va manifestar Damià Pons, ja que hi exercí com a mestre i en fou directora durant el 1991. El seu marit, Pere Vidal, explicà en la presentació que ella mai no es volgué dedicar professionalment al cant i, en canvi, «s'implicà moltíssim en la pedagogia». Vidal fou el principal impulsor d'aquest festival perquè «cercava la manera de promoure noves veus i de continuar la seva tasca», afegí. I és que aquest és l'objectiu.

Enguany hi participaran menys intèrprets que en la primera edició, perquè «així podem estrènyer les pautes de qualitat», assegurà Armand García. Entre els concursants n'hi ha que repeteixen, com és el cas de la mallorquina Sandra Galiano, que quedà segona en l'apartat de veu femenina. Garcia explicà que «el reglament deixa ben clar que els únics que es no poden tornar a presentar són els primers premis». Quant al jurat, el presidirà Giuseppe Montanari, director musical de l'Scala de Milà. En la presentació també hi eren el director del Conservatori professional, Ferran Vaquer, i el vocal Domingo Martorell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.