algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Els secrets de Cort quedaren al descobert

Devers 200 persones visitaren l'Ajuntament de Palma durant la jornada de portes obertes d'ahir

«Esteim desbordades de gent, no ens esperàvem que vinguessin tantes persones», explicà una de les guies que ahir conduïren les visites a l'Ajuntament de Palma. Des de les 9.30 del matí desenes de ciutadans encuriosits per conèixer on es prenen les decisions i passen bona part del dia els regidors de Ciutat esperaven davant la façana barroca de l'edifici. Els havien convocat a les 10, però tots volien agafar una bona posició. I així, durant una hora i mitja, els secrets més amagats de Cort quedaren al descobert.

Entre d'altres coses, els ciutadans que visitaren ahir l'Ajuntament de Palma "al voltant d'uns 200, segons els organitzadors", aprengueren que el caragol i el dragó esculpits a la façana són les firmes del picapedrer Jaume Caragol i de l'escultor Francesc Dragó, i que l'escala d'honor fou concebuda per l'arquitecte Gaspar Bennàsar. La planta noble, el despatx del batle i el saló plenari foren algunes de les estances que els ciutadans pogueren veure, mentre les guies els n'explicaven la història.

Una de les habitacions que despertà més expectació entre els assistents fou el saló plenari, on té lloc, cada dijous darrer de mes, el Ple municipal. Algunes persones no sabien que es tracta d'un acte públic i es mostraren molt interessades a assistir-hi. En aquesta sala, a més, hi ha el quadre que es dóna a conèixer als nins per cap d'any com L'home dels nassos, aquell que té tants nassos com dies resten a l'any, que no és sinó el retrat del rei en Jaume, que, com és d'esperar, només tenia un nas.

Les guies destacaren sobretot el grau de participació dels ciutadans, que no pararen de fer preguntes, ni suggeriments. La més habitual fou demanar que aquestes visites es programin amb periodicitat i, de poder ser, una mica més tard de les 10 del matí. Per tot això, les representants del Departament de Dinàmica Educativa afirmaren que el balanç de la nova activitat, que fins al moment només s'havia duit a terme amb escolars, és totalment positiu i que caldria potenciar-la «perquè és una manera d'estimar més la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.