nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Els nins dansaren al ritme dels gegants

La V Trobada reuní colles de Mallorca i d'Osca que desfilaren amb els xeremiers pel centre de Palma

Desenes de nins de tot Mallorca esperaven ahir al matí l'arribada dels gegants. Uns es concentraven a l'avinguda Jaume III, altres a la plaça Major i tots acabaren dansant i botant al voltant de les colles que participaren en la V Trobada de Gegants, organitzada per l'àrea de Participació Ciutadana de Cort. En l'encontre participaren les colles de diferents indrets de Mallorca, i també les convidades, que foren les de Fraga, d'Osca. Al seu costat es passejaren pels carrers de Palma els Gegants de la Sala de Palma, els d'Alaró, de l'Associació de veïns des Convent de Manacor, Inca, i Llucmajor, acompanyats cadascun pels seus músics.

En aquesta fita els dimonis tampoc no faltaren i tant els de l'Assumpció com els de la Sala intentaren espantar els nins més petits amb les seves cares, crits i cops de granera. La comitiva partí a les 11 del matí de la plaça Rei Joan Carles i arribà al cap de tres hores a Cort, on fou rebuda amb forts aplaudiments pels ciutadans i per les autoritats: les regidores de Participació Ciutadana i de Cultura, Maria Josep Frau i Carme Feliu. Els dimonis i gegants havien travessat mitja Ciutat i al seu pas per la plaça Weiler, Oms i Sant Miquel s'hi havia anat afegint gent.

En total foren 14 els gegants que participaren en la trobada, la meitat dels que hi hagué en l'edició anterior. Malgrat això, ningú no en va fer una valoració negativa. Vicenç Reynés, membre dels palmesans Gegants de la Sala, declarà que ja estan pensant en l'any que ve ja que, segurament, l'encontre es convertirà en un acte internacional. Reynés manifestà que «ja tractam amb colles de Portugal i de França». A les dues del migdia la festa s'acabà i els nins se n'anaren contents i esperant que ja comencin una altra vegada les festes de Sant Sebastià, durant les quals no es perdran la trobada de gegants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.