nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Cort torna a obrir les coves de Bellver, datades del segle XIII

Les visites seran guiades en grups d'un màxim de 25 persones

L'Ajuntament de Palma obrirà els propers dies 18, 19, 20, 21, 25, 26 i 27, amb motiu de les festes de Sant Sebastià, les coves de Bellver i ha organitzat un sistema de visites guiades entre les nou i mitja del matí i la una i mitja del migdia per als interessats, que poden fer reserves telefonant al 971 22 59 02. Aquestes coves s'han habilitat per acollir grups de fins a 25 persones com a màxim, en el marc del programa de visites amb guia i amb un recorregut de la cova inferior, que arriba fins a la zona de la volta, just davall del castell.

Fonts municipals explicaren a Diari de Balears que, d'aquesta manera, «es recupera per a la ciutadania un espai integrat per dues profundes cavitats existents a la muntanya de Bellver i per davall del castell mateix, que d'una manera o de l'altra sempre han estimulat la imaginació i la fantasia populars». Les coves de Bellver estan formades per dues profundes cavitats a la muntanya de Bellver. La cova superior és més petita, amb accessos des de l'exterior. La cova inferior és la més interessant. De grans dimensions i amb la volta just davall del castell, els seus accessos han estat tancats des de fa setanta anys.

«No es coneix amb exactitud l'origen d'aquestes cavitats. No es descarta que fossin primigèniament una gruta natural, encara que el seu estat actual és obra de l'acció de l'home. Ja s'empraven en el segle XIII com a pedrera subterrània per a l'obtenció de pedres de marès, amb les quals es va construir el mateix castell. Així mateix, es creu que una part d'aquest material es va destinar també a l'edificació de la Seu». D'aquesta manera, la història del castell i de les coves estan lligades, ja que aquestes s'aprofitaren com a magatzem, polvorí i presó, tal com demostren molts de grafits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.