algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

«Desaïllaments» du a Barcelona l'obra de 17 pintors nascuts a partir dels 40

La Conselleria de Cultura del Govern organitza aquesta mostra que itinerarà per Europa

Nascuts en les dècades dels quaranta i cinquanta, varen ser artistes que varen crear una obra connectats amb els llenguatges contemporanis del món occidental perquè no varen viure aïllats ni al marge de les tendències, com va succeir amb la plàstica illenca a la primera meitat de segle. Ara, la Conselleria de Cultura del Govern els ha unit en una exposició que es denomina Desaïllaments amb la intenció d'exportar el seu treball. El pròxim dia 23 la mostra s'inaugurarà al centre Santa Mònica de Barcelona.

La llista seleccionada segons el criteri de Guillem Frontera, de qui va partir la idea i el concepte de l'exposició, inclou el treball de 17 creadors, dos de procedents d'Eivissa, un de Menorca i la resta de Mallorca. Són Vicent Calbet, Rafael Tur Costa, Matias Quetglas, Andreu Terrades, Guillem Nadal, Vicenç Torres, Rafa Forteza, Horacio Sapere, J.M. Menéndez Rojas, Patxi Echeverría, Joan Bennàssar, Antoni Socias, Ramon Canet, Àngel Pasqual Rodrigo, Maria Carbonero i Bernardí Roig, el més jove del grup.

Segons Damià Pons, conseller de Cultura del Govern, cap generació artística balear ha aconseguit un «volum tan enorme de connexió amb els llenguatges contemporanis com els artistes nascuts a partir dels quaranta, amb vivències de formació compartides com haver estudiat a Barcelona». «El criteri de Guillem Frontera, que jo compartesc, és el que Eivissa va ser la primera illa on els artistes 'varen ser contaminats' per aquest llenguatge a causa de la presència d'artistes estrangers», va apuntar.

L'exposició, que tindrà un catàleg, viatjarà a Roma, on ja s'ha confirmat la seva presència, i presumiblement a Berlín. Pere Muñoz, director general de Cultura, va apuntar que s'estudia la seva exhibició a Palma i que la presentació barcelonina comptarà amb la presència de crítics i galeristes «que hem contactat» com a part del projecte de projecció exterior. Amb aquesta mostra itinerant, l'obra d'aquests artistes es contrastarà a Europa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.