nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Fundació Sa Nostra preveu una reducció del 25% en cultura el 2002

Els responsables esperen que no es reflecteixi en la programació

La Fundació Sa Nostra té previst reduir un 25% el pressupost dedicat a cultura per a l'any 2002, segons han informat alguns dels màxims responsables de l'entitat. Aquests mateixos dirigents han mostrat la seva preocupació sobre com pot afectar aquesta reducció les activitats culturals de l'entitat, encara que han assenyalat que intentaran que s'acompleixi la programació que estava prevista, si bé han reconegut que «no hi haurà activitats estrella». Aquesta reducció del pressupost encara no s'ha fet efectiva, ja que la Fundació Sa Nostra no ha aprovat els pressuposts per al 2002, la firma definitiva dels quals es podria dur a terme el febrer o el març.

L'any 2001, l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, entitat que gestionava les activitats que ara ha assumit la Fundació, tenia un pressupost de 1.500 milions de pessetes, dels quals 459 anaven destinats a les activitats culturals. Prenent com a punt de partida aquesta xifra, una reducció del 25% suposaria uns 125 milions de pessetes, cosa que deixaria el pressupost en uns 325. Des de la Fundació Sa Nostra han assegurat que aquesta reducció és una conseqüència dels resultats econòmics de l'entitat, que s'ha vist afectada per la crisi mundial que han provocat els atemptats de l'11 de setembre als Estats Units. «Sa Nostra no ha pogut sostreure's a aquesta conjuntura internacional i també s'ha vist afectada per la crisi», han assegurat des de la Fundació.

El pressupost per al 2002, a més de sofrir una notable reducció, haurà d'assumir la construcció d'un nou centre cultural a Formentera. Des de Sa Nostra no volgueren confirmar aquesta reducció en cultura. Un portaveu de l'entitat va assegurar que «abans de fer el pressupost per al 2002, s'ha de tancar el balanç del 2001. Els beneficis obtinguts s'han de distribuir entre la reserva general de l'entitat, el pagament d'imposts i la fundació». Aquesta mateixa font va reconèixer que la tendència de la fundació és a «dedicar la majoria de recursos a l'obra social i a projectes solidaris, ja que «la política de la Fundació Sa Nostra es basa a anar cobrint cada any els buits que existeixen.

Des del punt de vista cultural, s'ha fet molta feina els darrers anys i hi ha molt poques deficiències, unes deficiències que són més evidents en sectors socials i solidaris, que és allò que intentarem cobrir en els pressuposts d'enguany», va assegurar el portaveu de l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.