algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

El cubà Compay Segundo, superada la crisi de salut, actuarà a Costa Nord

El músic clausurarà el festival de Nits Mediterrànies el proper dia 22 de setembre

41978
El cubà continua omplint escenaris als 94 anys.

Després de suspendre el seu recital el juny en les Nits Mediterrànies de Costa Nord a causa de la seva mala salut, el sonero cubà Compay Segundo ha decidit reprendre la seva gira i actuar a Valldemossa. D'aquesta manera, el concert que l'1 de setembre havia d'oferir el també cubà Eladies Ochoa se suspèn i serà Compay qui tancarà el festival el 22 de setembre. Luis Lázaro, mànager de l'artista, comentà que el cubà «s'ha recuperat miraculosament de la seva crisi de salut i té moltíssimes ganes de tocar i de viure, fins i tot, afirma que arribarà als 115 anys, un més que la seva àvia».

Compay Segundo es recuperà de la malaltia poc temps després que Costa Nord substituís la seva actuació per la del sonero Eliades Ochoa, una figura importantíssima de la música tradicional cubana i íntim amic de Compay. És per això que no s'ha decidit tornar a canviar les privisions fins ara. Compay Segundo, de noranta-quatre anys, és el màxim exponent del son cubà actual. Ha dedicat tota la seva vida a la música tradicional i ha format part de grups tan anomenats com el trio de Miguel Matamoros i la Vieja Troba Santiagueira.

El seu repertori suposa sempre un recorregut per les tonades més populars de la geografia cubana i la majoria de compatriotes i amics, entre ells Luis Lázaro, el consideren el «millor ambaixador de Cuba» per la simpatia i respecte que desperta arreu. Al concert de Valldemossa potser interpretarà temes del seu darrer disc, Las flores de la vida, però això no se sabrà segur fins el darrer moment, segons explicà el seu representant.

D'entre les mil anècdotes que han envoltat la vida de l'artista n'hi ha una que afecta directament els mallorquins i està relacionada amb els seus inicis amb la música: la primera guitarra que tingué era feta a l'illa i du una marca d'un castell que podria ser el de Bellver. I fins que Compay no trepitgi Mallorca no podrà sortir de dubtes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.