algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Comença a Brunei la subhasta més eclèctica de la història

Deu mil objectes són licitats per fer front als deutes del príncep Jefri Bolkiah

Tones de peces de marbre, sumptuosos pianos de coa i suports de paper higiènic banyats en or, formen part dels quasi 10.000 objectes subhastats ahir a Brunei per pagar els deutes contrets pel gastador germà del sultà de Brunei, el príncep Jefri Bolkiah. La licitació, que ha despertat l'interès de milers de ciutadans de Brunei i del sud-est asiàtic, suposa un desafiament logístic de gran envergadura.

Les 8.000 tones de marbre procedent de tot el món, el plat fort de la subhasta i que, segons els experts, pot arribar als 10 milions de dòlars (uns 1.850 milions de pessetes), estan guardades en un magatzem de la mida d'un camp de futbol. Si són adquirides per un comprador estranger, l'empresa subhastadora, la britànica Smith Hodgkinson, ha contractat els serveis d'una companyia de mudances local per desplaçar el material als dos vaixells necessaris per al seu transport a l'estranger.

La que ja és coneix com la subhasta més eclèctica de la història oferirà durant sis dies a Jalan Pantai Jerudong, a les rodalies de la capital, la gegantina col·lecció de capricis acumulats pel príncep Jefri Bolkiah durant la seva frenètica carrera consumista.

Exòtiques banyeres, milers de tassons i safates de plata, pintures, jacuzzis, equips de gimnàstica, centenars de frigorífics, aranyes enormes mai no utilitzades, s'ofereixen al millor postor, juntament amb les joguines preferides del príncep: tres sofisticats simuladors de vol, d'un Airbus A 340, un helicòpter comanze i un Fórmula 1. Els participants a la subhasta també poden accedir a les valuoses joies que posseïa el príncep com a propietari de la firma Asprey.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.