algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els quadres i escultures robats a Koplowitz no tenien assegurança

Els lladres aprofitaren que l'alarma estava desactivada per actuar

La majoria de les obres que foren robades dimecres a la multimilionària Esther Koplowitz no estaven assegurades. Així ho afirmen fonts de la investigació, que afegeixen que només una o dues de les peces hi podrien estar, però entre aquestes no es troben els quadres més cotitzats. Els lladres prengueren a l'accionista del Fomento de Construcciones y Contratas, entre altres, dos Goya, La caída del burro i El columpio; un Juan Gris, Guitarra sobre una silla; i un Pisarro, Paisage á Eragny; i sis escultures. Segons els experts, el botí podria arribar a 5.000 milions de pessetes.

Els investigadors opinen que el robatori fou «perfectament planejat» i fet «per encàrrec», encara que també es considera la hipòtesi que es vulgui exigir un rescat. Els lladres entraren al domicili d'Esther Koplowitz per una de les portes que surt a l'habitatge del passeig de la Habana. No tingueren gaire problemes perquè l'alarma estava desactivada.

Malgrat tot, els policies han afirmat que es tracta d'un sistema d'alarma molt modern, efectiu i d'alta qualitat que no estava en marxa perquè feia dies que s'estaven fent reformes al xalet. Encara ahir els investigadors estaven fent un inventari de la casa per si hi faltàs cap peça més de l'extensa col·lecció de l'empresària. A més, s'està elaborant una llista amb la relació de totes les persones que el darrer mes han acudit a la casa, que inclou també els operaris que dugueren a terme la reforma de l'immoble.

Aquesta és la primera vegada que Koplowitz pateix un robatori, que en aquesta ocasió s'ha comès mentre l'accionista era de vacances. L'empresària arribà hores després de saber la notícia, molt afectada. En relació amb les línies d'investigació, la Policia considera crucial la declaració del vigilant jurat, l'únic testimoni dels fets. El guarda vigilava la casa quan els delinqüents l'atacaren, li fermaren les mans i li provocaren diverses ferides lleus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.