algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els marxaires compliren amb Lluc

Unes 20.000 persones, la majoria joves, sortiren des del Güell per participar a la marxa

El cor a cent, els peus destrossats i una satisfacció inexplicable que recorre el cos i la ment era el que sentiren ahir els joves que arribaren devers les sis del matí al santuari de Lluc. Venien de caminar 48 quilòmetres en la tradicional marxa del Güell a Lluc a peu que complia la 28a edició. Més de vint mil joves partiren dissabte a la nit de davant la plaça on s'ubicava el Bar Güell, després de gaudir d'una gran vetlada amb actuacions de ball de bot, focs d'artifici i en la qual no mancà la presència de famosos com Eva i Emilio de Gran Hermano. Estaven contents i convençuts que arribarien a Lluc.

A mesura que passaven les hores, les forces anaven minvant i el pas ferm del principi es feia més lent i pausat. Se sentien poques veus i la calma de la nit, que estava en el seu punt més àlgid, ho abrigava tot. Amb la respiració feixuga els marxaires arribaren al Foro de Mallorca: ja eren a la meitat del camí. Però encara quedava el pitjor, la pujada al santuari.

Minuts després de les cinc arribaven els primers, cinc nedadors. Allà els esperava el diploma d'assistència, unes quantes felicitacions i donuts i xocolata per retornar les forces. A ells se'ls afegiria la resta a poc a poc per després partir directament cap a casa a dormir, o esperar un temps per celebrar l'ofrena floral a la verge de Lluc. Un any més, la romeria més popular de l'Illa fou un gran èxit, principalment de joves entre dotze i setze anys.

Arribada
Un cop arribats al monestir, els marxaires es repartiren per l'esplanada que envolta el monestir i no dissimularen en cap moment el seu abaltiment ni alegria. Alguns aixecaven orgullosos el merescut diploma, d'altres s'estiraven a la gespa o l'asfalt en un clar signe de rendiment, uns pocs eren atesos pel servei mèdic i, els més coratjosos, s'acostaren a la verge per fer-li la seva particular ofrena. Un any més, havien aconseguit un gran repte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.