algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Carlos Rubio, gerent de la Simfònica, dimiteix per un desfasament econòmic

Durant la temporada 2000-2001 l'Orquestra ha superat de bon tros el pressupost

42204
Carlos Rubio només ha estat el gerent de la Simfònica un any i mig.

El gerent de la Fundació Pública per a la Música, Carlos Rubio, va presentar ahir la seva dimissió després de només un any i mig en el càrrec. La dimissió va ser acceptada durant la reunió de la junta directiva de la Fundació que es va reunir ahir al matí a la seu de la Conselleria d'Educació i Cultura. Encara que no han transcendit els motius oficials que han provocat aquesta dimissió, fonts vinculades a l'orquestra parlen d'un desfasament econòmic provocat pel fet que la temporada 2000-2001 ha resultat més costosa del que estava previst. Aquest desequilibri hauria provocat aquesta dimissió que era esperada, ja que els rumors de destitució eren insistents en les darreres setmanes. Segons aquestes mateixes fonts, aquest desfasament econòmic es podria xifrar en 80 milions de pessetes.

Damià Pons, conseller d'Educació i Cultura i president de la Fundació per a la música, va reconèixer que «la temporada ha sobrepassat el pressupost», encara que no va voler parlar de xifres ni es va referir als motius de la destitució. «Hem arribat a un mutu acord per rescindir el contracte», es va limitar a dir Pons. En aquesta darrera temporada de l'Orquestra Simfònica de Balears, es va batre el rècord de pressupost amb 650 milions de pessetes. Però aquesta xifra no ha estat suficient. El fet de no tenir director titular després de la destitució de Salvador Brotons i haver tingut directors convidats "alguns grans estrelles", així com les nombroses sortides de la orquestra, han estat els motius que han disparat la despesa.

Damià Pons explicà que, durant uns mesos, Gori Marcus, president de la Comissió artística, assumirà les tasques de gerent. «Passat l'estiu es plantejarà el problema i se cercarà una solució», digué el conseller. La Fundació, el pressupost de la qual es nodreix amb les aportacions del Govern Balear (40%), Ajuntament de Palma (40%) i Consell (20%), haurà de cobrir aquesta quantitat que no estava pressupostada. Per la seva banda, Carlos Rubio no va voler entrar en detalls sobre els motius que l'han duit a presentar la seva dimissió i es limità a dir que es deu a «motius personals». Rubio digué que «pens que la gent està satisfeta amb la meva gestió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.