cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Localitzen al Brasil les restes d'un exemplar de dinosauri dels més antics del món

Un grup de paleontòlegs del sud de Brasil descobrí fòssils del que podria ser un dels més antics dinosauris del món. El paleontòleg Jorge Ferigolo declarà que l'animal localitzat té el crani i la columna vertebral típica dels dinosauris que varen viure fa 235 i 241 milions d'anys. Els fòssils de dinosauris més antics trobats fins ara es remunten a 210/230 milions d'anys.

La descoberta esdevingué per casualitat a la regió de Dona Francisca, 260 quilòmetres a l'oest de Porto Alegre, durant els treballs de construcció d'un camí. «Trobaren els fòssils fa poc i n'hi ha d'altres incrustats a les roques. Les mostres que hem retirat són típiques de dinosauris encara que altres, més primitives, presenten característiques de tecodonts (els avantpassats dels dinosauris)», precisà Ferigolo.

Els paleontòlegs calculen l'edat de l'animal a partir del tipus de terreny en què és trobat (sediments del període triàsic 248 a 208 milions d'anys, la primera era dels dinosauris). Tot i això, una anàlisi preliminar dels ossos indicà que l'animal tenia característiques (crani i dents) de Coelofisis, un tipus de carnívor nord-americà. Però les cames s'assemblen a les dels tecodonts.

«Estam del tot segurs que aquest animal se situa en el límit entre els avantpassats del dinosauri i el dinosauri. Es pot dir que aquesta és la transició», varen afirmar ben convençuts els especialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.