nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Breus

• LITERATURA

Alatriste en versió per a infants Rere l'èxit assolit en escoles i instituts, amb la voluntat d'un escriptor que volia recuperar «la memòria que la Logse ha robat als joves», Arturo Pérez Reverte presentà ahir a Madrid l'edició escolar de Las Aventuras del Capitan Alatriste, amb la publicació dels dos primers títols. L'edició, creada per a nens d'entre 14 i 18 anys, respecta en el seu text íntegre la novel·la original, però inclou material de suport per a l'estudi de les obres, com una guia didàctica, una guia per a l'alumne o un pòster del món d'Alatriste en el qual es traça una panoràmica històrica, política i cultural de l'Espanya del segle XVII.EPR.

Dia de presentacions La Casa de Cultura d'Inca acull a les vuit i mitja d'aquest vespre la presentació del llibre Registre Fòssil, poemari antològic de Lluís Maicas que l'autor presentarà acompanyat de Jaume Pomar, Acció Teatral de Xicarandana i Brut Grup. A la mateixa hora, la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem acollirà la presentació de A la recerca de Llorenç Villalonga, editat per El Tall. Hi faran els honors Carme Bosch, Jeroni Rigo i Josep Juan Vidal. DdB.

• LLENGUA

L'Alcorà, traduït al català Mikel de Epalza ha traduït al català l'Alcorà, la primera edició en llengua catalana a partir de l'original àrab del llibre sagrat dels musulmans. Es tracta, segons assenyalà De Epalza, d'un llibre «no canònic», no específicament autoritzat per les autoritats de l'Islam, ja que consideren que l'Alcorà és l'únic llibre revelat, i l'única llengua autoritzada és l'àrab. Per a la resta de la humanitat es pot explicar el contingut de l'Alcorà com una narració o una explicació. El llibre ha estat editat per Proa.EPR.

• ART

Gran mostra de Durero a Salamanca Una col·lecció de 130 gravats i 44 dibuixos del pintor alemany Alberto Durero (1471-1528) inaugurarà les exposicions de la Capitalitat Cultual Europea de Salamanca al 2002, segons s'anuncià ahir. L'exposició sobre l'obra de Durero, que vendrà des de Rotterdam, s'inaugurarà a mitjans de desembre com a gran pòrtic previ a l'inici dels actes culturals, entre els que també figuren una gran exposició sobre l'escultor francès Auguste Rodin, duita per la Fundació La Caixa, i col·laboracions amb Bruges, ciutat amb què Salamanca comparteix capitalitat.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.