algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
30°

Tom Green és declarat culpable de quatre càrrecs de bigàmia

El polígam confés Tom Green fou declarat culpable per un tribunal nord-americà de quatre càrrecs de bigàmia, fet que provocà els plors de dues de les seves cinc esposes, que li han promès totes fidelitat. l cas de Green és el primer contra un polígam que arriba als tribunals dels Estats Units des de fa 50 anys, i ha posat en el punt de mira l'estat d'Utah, on els matrimonis plurals eren una norma habitual entre els pioners mormons que s'establiren en el Oest mitjà.

Però la pràctica fou prohibida a principi de 1890 com a condició prèvia per convertir-se en Estat i l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, formalment anomenada Església mormona, excomunica ara els membres que practiquen la poligàmia. El jurat, que deliberà gairebé tres hores, també trobà Green, que és pare de 29 nins, culpable de no mantenir un fill.

Després de conèixer el veredicte, pel qual pot ser condemnat a un màxim de 25 anys de presó i a una multa de fins a 25.000 dòlars (uns quatre milions i mig de pessetes), un desanimat Green digué que tenia previst recórrer contra la resolució i lluitar fins al final. Sis dels 25 fills que viuen amb ell i les seves cinc esposes en un campament a la remota zona de l'oest d'Utah també eren presents en el tribunal quan es llegí el veredicte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.