algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Les teresetes del món prenen vida en el Festival Internacional

Palma inicia el certamen, en què participen tretze companyies de diferents països

42616
Integrants de les companyies durant la presentació. | S.A.

Els titelles comencen a prendre vida per dur a terme el III Festival Internacional de Teresetes a Palma. Tot i que a alguns pobles ahir ja es començaren a representar, a Ciutat l'hora assenyalada per a tots aquells que no vulguin perdre's aquesta cita anual amb les històries d'éssers fantàstics és a les 17.00 hores amb una cercavila. L'itinerari «festiu i divertit», segons apuntaren alguns dels participants, començarà aquest horabaixa a la plaça de la Palla per dirigir-se fins a la Misericòrdia, on tindrà lloc la presentació oficial i es donarà pas a un seguit interminable de divertides representacions per a tots els públics que s'acabaran diumenge a les 22 hores al Palau Solleric.

Entre totes aquestes, per primera vegada dins el certamen un grup de Menorca, Mô Teatre, que durà el seu espectacle El somni de na Tònia al Museu de Mallorca dissabte. Però la primera sessió tindrà un caire clarament català de la mà de les obres Panxito cuiner i en Banyeta de la companyia Sebastià Vergés, i Faules de La Fontaine de Rocamora. En el primer cas es reviu un vell sainet de finals del s. XIX en què les protagonistes són les divertides lluites entre els criats i les aventures del Titella i el dimoni Banyeta.

En el segons cas, la companyia Rocamora fa una lectura de les faules de La Fontaine i en vers i de la mà de peces desconegudes com la de El gos i el llop «trenca la imatge feixista que s'ha transmès de Fontaine», comentà Carles Canyelles, i transmeten valors tan actuals com la llibertat, solidaritat o amistat.

El pes estranger de la participació recau per la seva banda en els països de França, amb Les Poupées Barbares que sense paraules protagonitza la típica Barbie; Anglaterra, amb Punch and Judy que és un espectacle anàrquic; Polònia, amb Leverets, un espectacle poètic amb llum i ombres; Bèlgica, amb Bal populaire, un espectacle popular de teresetes ballarines; i Itàlia, amb Solo, un espectacle d'humor negre per al públic adult que fa una reflexiò sardònica sobre la mort. Des de la Península també arriba la companyia d'Euskadi Txo amb una versió del conte tradicional que es diu L'alè, en hop, la caputxeta... i el llop?.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.