algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

Ocults retorna a les seves arrels amb motiu del seu 15è aniversari

Serà el vuitè treball i disposa de nombroses col·laboracions

El grup manacorí Ocults acaba d'enregistrar aquests dies el seu vuitè treball amb el qual, a través de quinze temes inèdits, es vol commemorar els seus quinze anys dins de la música. El treball, segons la veu del grup, Toni Nicolau, suposa «un retorn als nostres orígens, a les lletres reivindicatives en favor de la terra, de la conservació de Mallorca... l'Illa sempre enganxa. Pensam que és com una tornada al punt de partida».

S'hi inclouen nombroses col·laboracions de músics relacionats amb el grup, com ara els teclistes Juanjo Tur i Quique Serrano, el violinista Xavi Tallés o Carles Belda, un del millors acordionistes diatònics del moment. Aquestes col·laboracions han estat claus per obtenir un resultat cercat però que alhora, diu Nicolau, els ha sorprès, positivament, a tots ells. «L'elaboració d'aquest disc sempre ha estat oberta, ja dins l'estudi de gravació encara canviàvem moltes coses. Alguns temes ens sorprenen a nosaltres mateixos, ja que hi aconseguim resultats que van més enllà del que desitjàvem però que queden molt millor...».

Aquest és el cas de la cançó Aquesta nit. Realitzada amb una secció de vent, acordions, sintetitzadors i caixa de ritmes, Nicolau esmentà que «s'hi volia aconseguir un llenguatge molt sensual i al final ha acabat sent gairebé eròtica». El disc recrea sensacions diverses i atrevides. Títols com ara Sigues lliure, Un dia tornaré, Llibertat... mostren les reivindicacions del treball en el qual, explica Nicolau, es combina una doble aposta. «D'una banda, se situa l'exploració en la sonoritat dels instruments acústics tradicionals, per a la qual cosa han estat imprescindibles les col·laboracions, i de l'altra la introducció juntament amb aquests intruments de les noves tecnologies electròniques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.