cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

L'Auditòrium reposa «Vagines», una exaltació de la sexualitat femenina

L'obra de Mea Culpa es basa en els polèmics monòlegs d'Eve Ensler

Basada en Els monòlegs de vagina d'Eve Ensler la companyia Mea Culpa torna a dur a partir de dimecres a la Sala Mozart de l'Auditòrium de Palma l'obra Vagines. El muntatge, dirigit per Xisco Segura i la colombiana Ginette Muñoz-Rocha, es presenta com «un acte d'amor a la dona».

Vagines és una obra que «fa adquirir una nova perspectiva sobre la complexitat, la problemàtica i els tabús sexuals creixents que la dona ha d'encarar en una societat d'idees misògines». Amb un repartiment actoral de cinc dones, Maria Àngels Largo, Victòria Lepori, Mònica Marcos, Pilar Prats i Ester Bové, Vagines és una anàlisi de la relació de la dona amb la seva vagina i amb les vagines de les altres carregada tant de divertiment com de dramatisme.

L'humor, la tendresa, la plàstica i la poesia són els elements a través dels quals les actrius fan accedir al públic els temes que sovint no són fàcils de tractar. Entre aquests es troben la menstruació, el part, el descobriment de la sexualitat, experiències agradables, desagradables... tot interpretat fugint de la grolleria i intentant donar una visió realista sobre aquests. En ella el vestuari juga un papel decisiu en les successives històries que s'escenifiquen, i en destaca entre totes les peces l'impermeable, com a «signe de protecció contra la humitat».

Amb música del iugoslau Jeremic Zvezdan-Zeka, l'escenogafia, es caracteritza per la seva vistositat. En ella es juga amb els diferents estils pictòrics, des del surrealisme al realisme més pur. L'obra va ser estrenada el 1997 per Eve Ensler i tot i el seu reconeixement amb diversos premis no ha estat exempta de polèmica. A Hollywood Winona Ryder i Whoopi Goldberg, l'escenificaren amb motiou de la celebració del dia de la dona. A l'Off Broadway fou tot un èxit... Això no obstant, el New York Times prohibí fer-ne publicitat. Exemple que seguiren alguns mitjans de comunicació catalans, sembla que degut al títol amb què es presenta. «Vagines "es diu" és un nom que no sona bé».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.