cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Bellver, immortalitzat en dibuixos animats

L'emblemàtic castell palmesà protagonitzarà una pel·lícula infantil que en narrarà la història

Un dels monuments més emblemàtics de la nostra illa, el castell de Bellver, serà el protagonista ben aviat d'una pel·lícula de dibuixos animats que en narrarà tota la història. L'Ajuntament de Palma, commemorant el 750è aniversari del Castell i amb un pressupost de 4 milions de pessetes, encarregà a la productora 3 Dimensions l'elaboració del film infantil, amb la finalitat d'il·lustrar els més petits sobre la història d'un dels símbols de Mallorca.

Ahir tingué lloc la presentació dels primers dibuixos que formaran part de la pel·lícula, de la qual inicialment se'n repartiran 5.000 còpies gratuïtament entre totes les escoles de Mallorca i que estarà acabada a finals d'any. La tinent de batle de Cultura, Carme Feliu, destacà que aquest film té l'objectiu de «donar a conèixer la història del Castell als més petits i s'emmarca dins el programa d'activitats del seu aniversari». Anteriorment, i per a un públic més adult, l'Ajuntament organitzà una exposició, un cicle de conferències a càrrec d'historiadors i visites guiades al Castell.

El director de la productora 3 Dimensions, Joan Salvador, explicà que el film tindrà «una durada de 12 a 14 minuts i que serà fet amb la tècnica de dibuix tradicional a mà alçada, sense ordinadors, la qual cosa implica gairebé dos mesos de feina. Cada segon de pel·lícula estarà integrat per 25 seqüències o dibuixos, que són els necessaris per donar coherència als moviments dels personatges».

La historieta estarà dividida en dues parts amb estils de dibuix ben diferents. La narració de l'època més antiga serà il·lustrada amb dibuixos plans de colors suaus i lleugers, a l'estil dels dibuixos d'aquella època, mentre que l'etapa més recent de la història serà mostrada amb una tècnica més moderna, i es donarà més dimensió als paisatges i personatges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.