algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Breus

• LITERATURA

José Hierro, ingressat El poeta José Hierro, ingressat des d'ahir dematí, ha experimentat una lleugera millora i manté les seves constants vitals estables, tot i que «se'n manté la situació d'extrema gravetat», segons l'informe mèdic facilitat per l'hospital Santa María del Rosell, de Cartagena. El poeta, de 78 anys, roman ingressat al servei de medicina intensiva de l'esmentat hospital, afectat d'una descompensació de la seva insuficiència respiratòria crònica complicada amb un infart agut de miocardi, segons indica l'acta firmada per metges del servei de medicina intensiva del centre. José Hierro es troba sedat, «amb respiració assistida mecànicament i assistència farmacològica hemodinàmica».EFE.

• ART

Restauració del fris de Picasso El fris amb els esgrafiats que Picasso realitzà al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, situat a la plaça Nova de Barcelona, serà restaurat i netejat, en un procés que es prolongarà durant dos o tres mesos i que inclourà la instal·lació d'il·luminació permanent. Les obres s'emmarquen en un acord de col·laboració firmat ahir entre el Col·legi, l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida i les empreses Simón i Sapic. El batle de Barcelona, Joan Clos, ha assenyalat que «l'adhesió del Col·legi d'Arquitectes al projecte Barcelona, posa't guapa significa l'impuls d'aquest programa», en marxa des de fa 15 anys.EP.

Venda per internet Un equip de joves professionals de la informàtica presentà un portal a internet, Photopainters.com, creat per impulsar i vendre l'obra dels artistes que pinten i dibuixen al carrer, des de les Rambles barcelonines fins a la plaça Mayor de Madrid, passant per València, Granada, Sevilla i Bilbao. El director de l'empresa, Javier Villaroya, la defineix com una iniciativa «d'art personalitzat».EFE.

• PUBLICACIONS

Recopilació d'articles El catedràtic d'Història Contemporània i rector de la Universitat del País Basc, Manuel Montero, ha recopliat en un llibre els articles que ha publicat entre 1991 i 1999 sobre la política basca, «una història interminable que es repeteix una vegada i una altra». Montero explicà durant la presentació del llibre, titulat Viaje al país de los vascos. Una historia interminable, que no ha datat els 65 articles «per convenciment que estam on estam i són vàlids» malgrat el pas del temps.EFE.

• PATRIMONI

Moneda púnica Una moneda púnica de bronze del segle III aC feta per fundició i amb el relleu d'una abella, una espiga i la paraula Rusadir en escriptura de l'època ha estat trobada a les excavacions de la casa del governador de Melilla, una troballa «importantíssima» perquè només n'existeixen dues unitats més a tot el món. Així ho afirmà ahir l'arqueòleg que la trobà, Conrado Gonzalez, qui posà en relleu que només n'hi dues iguals als museus de Copenhaguen (Dinamarca) i Tànger (Marroc).EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.